Neste Rally Finland: Ohlasy po první etapě

Jan Němec, 2. srpna 2008, 11:59 Google+

Ohlasy ze servisu po první etapě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Finland (FIN)

Rally Finland (FIN) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sebastien Loeb [Citroen Total WRT]:
"Pokračovali jsme stejným tempem a tím zvýšili naše vedení. Hodně jsme tlačili už od rána a udělali si náskok 13.9s. Zítřejší RZ jsou užší a pokryté štěrkem, bude to dlouhý den. Nechtěli jsme večer skončit druzí a zahodit všechnu tvrdou práci, co jsme věnovali dnešnímu dni. Uvidíme později, jestli to byla nejlepší taktika."

Mikko Hirvonen [BP Ford Abu Dhabi WRT]:
"Užil jsem si souboj, obzvláště před zraky rodiny a přátel. Bitva je skoro tak těsná jako minulý rok, když jsem bojoval s Marcusem Grönholmem. Dnešní odpoledne bylo obzvlášť dobré. Jel jsem taky rychle, jak se jen dalo a nedělal chyby. Je mi trochu líto, že jsem nedokázal udělat ještě trochu víc. Mohl jsem trochu víc riskovat, ale to je něco, co nechci. Pořadí na startu nehrálo roli a nenechal jsem se rozhodit odstoupením Jarri-Mattiho. Zkusil jsem udělat co nejlepší práci pro sebe a pro Ford. Vše je tak vyrovnané, že nebudu dělat žádné pokusy s nastavením vozu. Zítra jedeme hodně nových zkoušek a může se stát mnoho."

Henning Solberg [Stobart VK M-Sport Ford WRT]:
"Dnešek vyšel dobřeT a byl to pro mě skvělý začátek rally. Auto jelo dobře, ale trošku nás později pozlobilo, takže trvalo nějakou chvíli, než jsem získal dobrý pocit ze zadku auta. Mechanici udělali skvělou práci a můžete vidět na mých časech, že už je to lepší a můžu jet tak rychle, jak chci. Před rally jsem netestoval, takže je hezké se vidět na pódiu na konci prvního dne. "

Gigi Galli [Stobart VK M-Sport Ford WRT]:
"Měli jsme veliké štěstí v poslední zatáčce RZ9, kde jsem to trochu víc řízl a trefil nějaké křoví, ale naštěstí to není velký problém. Nedokázal jsem udržet tempo i na konci dne a Henningovi se podařilo dostat před nás. Ale to je v pohodě, je to kamarád a mě nevadí, že mi zítra bude čistit trať. Byl to dobrý den. Chvíli trvalo, než jsem získal jistotu, ale už je to lepší a pneumatiky Pirelli fungují dobře, takže zítra zkusíme zabrat."

Daniel Sordo [Citroen Total WRT]:
"Necítil jsem se tak sebevědomý jako ráno. Zkoušky byly extrémně rychlé a pro zajetí dobrých časů bylo potřeba si být na 100% jistý autem a jet naplno v rychlých místech. Přesto na tom nejsme špatně. Máme dobrou pozici na zítra a zkusíme na tom vydělat co nejvíc."

Petter Solberg [Subaru WRT]:
"Nebyl to moc dobrý den a jsem velmi zklamaný. Udělali jsme nějaké změny v servisu, ale naneštěstí jinak, než měly být. Auto není ještě úplně vychytané a nefungovalo tak, jak jsem si myslel, že bude."
"Jeli jsme dnes celkem dobře, opravdu cítím, že jsme jeli dobřw, ale ještě nejsme dost rychlí. Ve Finsku je to tak rychlé, že je potřeba mít plnou důvěru v auto. Mi ji ještě úplně nemáme a na časech je to vidět. Před závodem jsem se cítil dobře, ale bohužel už to není takové jako na testu, takže jsou tu všichni trochu zklamaní."

Chris Atkinson [Subaru WRT]:
"Jeli jsme naplno a to je vše, co jsme mohli dělat. Vyvážení vozu je dobré. Měli jsme malý problém uprostřed dne, který tým spravil v servisu, ale rychlost nám ještě trochu chybí. Je to frustrující pro nás i tým, ale zkusíme dál tlačit."

Per-Gunnar Andersson [Suzuki WRT]:
"SX4 WRC byla dnes dobrá. Neměli jsme žádný problém. Věnovali jsme hodně času testování a ukázalo se, že jsme dobře udělali. Měli jsme menší problém, když nám uskakoval zadek auta na skocích a nerovnostech, ale tým byl schopný ho brzy objevit v servisu. Potom už to velmi dobré a drželi jsme se blízko Toniho. Hodiny, které jsem udělal dnes ráno, byly frustrující. Najeli jsme do vody pár kilometrů po startu, což vychýlilo naše kolo a otočilo nás to do struhy. Auto bylo ve struze a otočené špatným směrem. Trvalo asi 25s, než jsme dostali vůz ven a otočili ho, ale jsme na bodech a to se počítá."

Toni Gardemeister [Suzuki WRT]:
"Když jsme vyjeli z trati při druhém průjezdu RZ Palsankyla dnes odpoledne, byla to veliká krizovka. Řekl bych, že jsme šli ven v rychlosti asi 180km/h - neskutečné! Opravdu jsem myslel, že skončíme v kotrmelcích. Udělali jsme defekt na levém zadním kole, se kterým jsme jeli do cíle zkoušky, a poranil jsem si pravé rameno. To bylo zlé. Jinak, auto bylo dobré. Je to skvělý souboj mezi mnou a P-G a nejlepší na tom je, že jsme oba v top 10!"

Vytisknout

Diskuze: Neste Rally Finland: Ohlasy po první etapě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Finland (FIN)

Hirvonen nestačí Loebovi

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud