Röhl kritizuje MS: Jezdci průmyslem na dálku řízené loutky

iM2, 24. února 2015, 00:02 Google+

Bývalý mistr světa v rally, Walter Röhrl, nemá hezká slova pro současný stav MS. Stejně tak je podle něj současná generace jezdců pouze mdlá, stejné je to v případě techniky a o kompaktních soutěžích radši ani nemluví.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak, Ott - Mölder, Raigo

Tänak, Ott - Mölder, Raigo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V Německu je Walter Röhl nejznámějším jezdcem rally a stále je velmi oblíbený. Za to vděčí nejenom svému neobvyklému talentu, ale také svému speciálnímu charakteru, který jeho příznivci stále obdivují.

"Jezdci, jako jsme byli my, už teď nejsou. Dnes jsou to jen průmyslem na dálku řízené loutky, které nemohou říkat, co si myslí. Jezdcům, jako jsme byli my, by po 14 dnech vzali licenci a vyhodili by je," řekl Walter v rozhovoru pro Stuttgartské noviny. Současnou generaci závodníků shledává mdlou a také vývoj techniky jej nijak nefascinuje.

"Dnes se dá s autem na rally jezdit mnohem snáz než za mých časů. Tehdy bylo mnohem jednodušší pro dobrého jezdce zbytku poli ujet. Když jsem po 30 kilometrové zkoušce nebyl na čele o více než 30 vteřin, tak jsem byl šokovaný. Dřív jsem starším jezdcům, když mluvili o své době, říkával: 'Vy blázni, teď to mám stejně rád'. 


Šampionát sledují lidé, ne stroje, proto úspěchy továrních týmů z Německa u západních sousedů tolik netáhnout, míní Röhl

Vlastně je pro mě důležité, že jsem přesvědčen, že jsem jezdil ve správné době." Volkswagen a Hyundai mají svá sídla v Německu, sídlí zde i tovární tým Toyoty, který se na návrat teprve chystá. Přesto ale v Německu není zájem o rally nijak velký. Röhl má recept: "Posaďte do auta Němce, který pojede na čele, a hned jej bude Německo zbožňovat.

Je to tak jednoduché. Vždyť ten šampionát přece sledují lidé a ne stroje." Jenže potenciální vítězný jezdec se nenajde ze dne na den: "V posledních 20 letech po mém odchodu se na scéně rally v Německu vytvořila pořádná díra."

Vytisknout

Diskuze: Röhl kritizuje MS: Jezdci průmyslem na dálku řízené loutky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Toyota neplánuje žádné starty, tým už má ale vystavěný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud