„Přátelská“ Rallye Show Modřice do třetice již tuto sobotu

ar1, 20. listopadu 2003, 22:03 Google+

Celkem 171 km, z nichž budou 51 km tvořit RZ na třech úsecích, bude měřit sobotní Rallye Show Modřice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Pořadatelé tohoto volného podniku potvrdili, že přihlášeno je zhruba pět desítek posádek. Zatím posledním přihlášeným je známý šoumen a zkušený i úspěšný jezdec – Michal Sum, který opět opráší své historické BMW. Případní další zájemci ke startu se ještě stále mohou přihlásit.

Pořadatelům se zatím přihlásilo na 55 posádek, z nichž nejrychlejší by měli být Stanislav Chovanec s Octávií WRC a Milan Chvojka s Fordem Escortem, vítěz prvního ročníku a vloni druhý. Naopak nepřijede loňský vítěz Tomáš Hrdinka, který ukončil kariéru, ani avizovaný David Komárek, vloni absolutně třetí a zároveň vítěz skupiny N. Ten se měl v Brně představit se svojí novou „zbraní“ - Mitsubishi Lancerem skupiny A, ale zatím se nepodařilo naladit motor ke spokojenosti jezdce a premiéru musel odvolat.

K favoritům skupiny N by měli patřit Neumann se Štajfem, Trnovec nebo Barvík (všichni s vozy Mitsubishi Lancer), či Štěpánek se Subaru Impreza. Naopak nepojede zkušený brněnský závodník Pavel Řihák, jehož bratr ( a obvyklý navigátor) Petr si tentokrát vyzkouší roli pořadatele - šéfa erzety. Jistě hodně vysoko v hodnocení i mezi současnými automobily může být ve výsledcích Porsche Carrera RS bratrů Odložilíkových, čerstvých mistrů republiky v kategorii historických vozů. A diváci se mohou těšit i na zatím posledního přihlášeného Michala Suma, který opět po pauze za volantem závodního vozu usedne do svého BMW a jistě nebude šetřit smyky, jak u něj bývalo vždy zvykem.

"Tento počet startujících považuji za optimální, neboť hlavním posláním naší rallye show je přátelské setkání soutěžních jezdců. Vzhledem k tomu, že se jedná o volný podnik, ale žádnou uzávěrku nemáme a případní zájemci se ještě stále mohou přihlásit," uvedl hlavní pořadatel soutěže Jan Vonka.

Na rozdíl od předchozích dvou ročníků je poměrně značně pozměněna trať. „První erzetu startujeme z Ořechova a tedy v protisměru původního závodu do vrchu i původní trati naší soutěže. Závodníci slabších vozů vloni i předloni říkali, že by to bylo dobré obrátit a tak jsme erzetu obrátili. Šanci ukázat své řidičské umění tak dostanou i jezdci se slabšími vozy, kteří dosud kritizovali, že jim to do kopce nejede,“ poukazuje na jednu ze zajímavostí ředitel závodu Vojtěch Svoboda. Jan Vonka k tomu dodává : „Tento směr z kopce nám vyhovuje i kvůli autobusu, který musíme nechat projet. Je to takto časově výhodnější. Třeba v Anglii i jinde jsou závody z kopce velmi populární,“

Další RZ bude startovat nad Žebětínem, ale kvůli co nejmenšímu rušení jeho občanů až několik set metrů za vesnicí – u lesa. "Podařilo se nám umístit část trati symbolicky na historickou část původního Masarykova okruhu, jak jsme již dříve plánovali. Zdejší pěkné serpentiny se soutěžákům jistě budou velmi líbit. Do příštího ročníku chceme zase přidat novou rychlostní zkoušku a soutěž dále vylepšit. Ale to zase vyžaduje další finance," dodává a plánuje dále Vonka.

Zcela nová RZ pojede po vnitřních obslužných komunikacích se startem u místa technických přejímek, po němž bude následovat poměrně prudké klesání. Naopak cíl bude v prostoru obvyklého parkoviště závodních strojů a zpestřením pro diváky i jezdce bude jistě závěrečný úsek: jízda po parkovišti, kde se konají školy smyků. Pokud zaprší nebo bude vlhko, bude to zde jistě poměrně hodně klouzat…..

V Ořechově bude první RZ startovat v 10 hodin 13 minut. Nad Žebětínem potom o půl jedenácté. Poslední RZ startuje v 15, 37 hod. Všechny tři rychlostní zkoušky se jedou třikrát. Diváci, kteří přijedou na Masarykův kruh, mohou vidět dokonce šest úseků, aniž by se museli přesunovat.

Pro posádky, které by se ještě chtěly zúčastnit, dodejme, že administrativní přejímka se koná v pátek 21. listopadu 2003 na Radnici v Modřicích.v době od 13 do 17 hodin. Technická přejímka následuje v prostorách Auto Bobrava Modřice v době od 13,30 do 17,30 hodin. Mediálním partnerem akce je metropolitní televize Brněnská jednička, kde kromě každodeního zpravodajství vzniká každý týden dvacetiminutový motoristický magazín Motortip.

Tisková informace III. RALLYE SHOW MODŘICE 2003

Pavel Jelínek


Přehled rychlostních zkoušek a jejich délky, časy startu prvního jezdce :

Start – Modřice, nám 9,30 hod

RZ 1: Ořechov - Nebovidy 4,70 km 10,13 hod

RZ 2: Žěbětín - Automotodrom 6,51 km 10,41 hod

RZ 3: Automotodrom 5,60 km 10,59 hod


RZ 4: Ořechov - Nebovidy 4,70 km 12,47 hod

RZ 5: Žěbětín - Automotodrom 6,51 km 13,15 hod

RZ 6: Automotodrom 5,60 km 13,33 hod


RZ 7: Ořechov - Nebovidy 4,70 km 15,01 hod

RZ 8: Žěbětín - Automotodrom 6,51 km 15,29 hod

RZ 9: Automotodrom 5,60 km 15,47 hod


Cíl Automotodrom Brno 16,27 hod
Vytisknout

Diskuze: „Přátelská“ Rallye Show Modřice do třetice již tuto sobotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg mistrem světa, Kresta bodoval - anotační foto

Solberg mistrem světa, Kresta bodoval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud