Henning Solberg - hvězdný výkon, málo bodů

Tomáš Urban, 3. září 2008, 10:19 Google+

Na Novém Zélandu chtěl Henning Solberg získat více bodů než je letos obvyklé. Technika byla proti. Hvězdný výkon podal a v sedmi zkouškách z osmnácti dokázal zvítězit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Henning

Solberg, Henning | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Pokud měl ještě někdo z pilotů na Novém Zélandu smůlu, tak to byl Henning Solberg. Tento norský pilot startoval s vozem Ford Focus WRC v oranžových barvách. Bohužel hned na prvním testu odešlo v tomto Fordu servo a bylo po nadějích na dobrý výsledek. Jezdec před závodem uvažoval o umístění v TOP 6.

První tři testy protrpěl a byl na 45.místě. V sevise se podařilo vůz opravit a začala stíhací jízda. Zbytek etapy zajížděl desáté a jedenácté časy, po první etapě byl na 28. místě. V sobotu těžil ze své pozice, kdy měl vyčištěnou trať. Solberg k tomu říká: "Po pátečních problémech nám v sobotu patřila ideální pozice, kdy jsme měli vyčištěnou trať. Toho jsme využili a vyhráli sedm testů."

Po druhé etapě už byl Solberg třináctý a troubil k útoku na bodované pozice. V neděli se jelo pět testů, z nichž tři vyhrál, jednou byl druhý a jednou třetí. Celkově to stačilo na první nebodované, tedy deváté místo.

Co k tomu pomohlo říká Henning: "Letos pro Nový Zéland jsme se rozhodli nevyužít loňských rozpisů a tvořili jsme rozpis znovu, novější metodou a to nás posunulo k tak dobrým časům. Je docela možné, že kdyby nebylo pátečních problémů, tak bychom bojovali o vítězství, nebo minimálně top 3. Hlavní je že jsme získali body pro tým Munchi´s,"

Celkově to byl pro malý argentinský tým dobrý závod, neboť se podařilo získat Villargovi s druhým vozem body za osmé místo a také získat body pro tým, což je dobré. Solberg to ještě zhodnotil : "Je skvělé že tým dokázal dovézt oba vozy do cíle. Vyskytly se sice nějaké problémy menšího rázu, třeba s brzdami a tím servem, ale celkový dojem je skvělý neboť jsou obě auta v cíli a ještě k tomu na bodech. Jediné co mě mrzí je fakt, že bodů mohlo být mnohem více,"

Celkově je tým Munchi´s v tabulce konstruktérů pátý, jen o dva body před Suzuki, kterým se povedl závod lépe. Henning Solberg je v tabulce jezdců sedmý, deset bodů za svým bratrem Petterem.



Vytisknout

Diskuze: Henning Solberg - hvězdný výkon, málo bodů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Citroen volá po změně, co na to FIA?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud