Silné stroje v Sosnové fotil Martin Trdla

Tomáš Urban, 11. září 2008, 22:33 Google+

K rally svým způsobem patří i rallycross a o uplynulém víkendu se jel další podnik Mistrovství Evropy v Rallycrossu v Sosnové. Nechyběly zde silné vozy, skvělé závody, hezká děvčata a náš fotoreportér Martin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Eriksson, Andreas

Eriksson, Andreas | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Do Sosnové se sjela kompletní špička rallycrossu. Jedinou chybkou možná byla z časových důvodů neúčast Marcuse Gronholma, který už letos startoval v týmu Ericksona. Pojďme se podívat jak závody dopadly.
V rallycross cupu zvítězil De Keersmaecker s BMP 120 i, druhý byl Loov  s Citroenem Xsara a třetí  Van Den Brand s Mitsubishi Lancer.

V divizi dvě panovaly české ruce za volantem. Zvítězil Tomáš Kotek se Civilem Type R. Druhý Roman Častoval s Oplem Astra OPC. Třetí místo vybojoval Ondřej Smetana s Civilem Type R. Vítěz je letos suverénní, ale druhý Častoval má jen jedenáctibodovou ztrátu.

V divizi 1A zvítězil Fin Jusii Pinomäki s Renaultem Clio. Druhý byl Francouz Olivier Bossard s Citroenem C2 a třetí místo patřilo Rusu Leganovovi s VW Polo. Našim se moc nedařilo, jediný Čermák se vešel do Top 5. Jaroslav Kalný byl až desátý. Michaela Kalná vybojovala tři body za čtrnácté místo.



Divizi nejsilnějších i šestisetkoňových speciálů vyhrál letos podruhé Švéd Kenneth Hansen s Citroenem C4 VTS. Druhé místo a opět Švéd Ludvik Hunsbedt s Volvem S40. Třetí místo a skvělý výsledek Pavla Koutného s Fordem Fiesta. Celý šampionát bude mít ještě dva závody. Hansen a Hunsbedt mají stejně bodů. Třetí je Jernberg. O velký rozruch se postaral Isachsen, kterému po cíli vzplál jeho Ford Focus.




Michaela Kalná, jediná žena ve startovním poli

Kompletní pořadí můžete shlédnout ZDE.
Více fotografií najdete ve fotogalerii pod článkem.
Vytisknout

Diskuze: Silné stroje v Sosnové fotil Martin Trdla

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jandík, Miroslav

Jazdci absolvovali shakedown

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud