Složitá křížovka v tabulce dvoukolek

Tomáš Urban, 19. září 2008, 06:30 Google+

Letošní ročník Mediasport MMČR je velmi vyrovnaný. Donedávna to vypadalo na velký souboj mezi Krestou a Pechem až do konce, ale Barum rally tajenku vyřešila dříve než se čekalo. Na konečné pořadí ve skupině A si však budeme muset počkat až do posledního podniku velkého šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zkusíme před posledním podnikem zrekapitulovat dosavadní dění mezi áčky . V letošní sezóně skloňujeme ve skupině A především jména Šlehofer, Zedník a Sedláček. První jmenovaný vodí po tratích rychlostních zkoušek Fiat Punto S1600 ROTO týmu. Petr Zedník z Kroměříže dovedl k dokonalosti "zlobivou" Ford Fiestu S1600 a třetí Josef Sedláček z Uherského Brodu vodí po českých tratích velmi rychlý Renault Clio R3 po Cedricu Robertovi.

Na zimní Jänner Rally nestartoval nikdo z této trojice a tak maximální bodový zisk vybojoval Ital Andrea De Luna. Následovala Valašská rally. Tady jsme mohli sledovat obrovský souboj a obrovské nasazení všech jmenovaných. Do souboje se připletl "Evropan" Tlusťák s Citroenem C2 S1600 a po perfektním výkonu zvítězil, když porazil Šlehofera o 1,5 vteřiny. Zedník byl šestý a pátý byl Sedláček po defektu na poslední RZ.



Rally Šumava se stala kořistí domácího Šlehofera. Zedník byl druhý o parník. Do TOP 3 nakouknul Vanáč s Renaultem Clio R3. Sedláček odstoupil po RZ 11 na poruchu spojky.

V rozkvetlém Českém Krumlově zvítězil na velmi náročné trati Sedláček, který plně začal využívat kvalit svého vozu. Druhý Šlehofer ztratil pouze 8,4 vteřiny, což je na takto náročné soutěži v pravdě zanedbatelné. Třetí místo bral opět "Evropan" Tlusťák. Zedník po problémech dojel až šestý.



V typicky jihomoravském vedru v Hustopečích se nejlépe dařilo Fiestě Zedníka. I když do RZ 9 vedl jasně Šlehofer, kterému ale na RZ 10 vytekl olej z motoru a to znamenalo odstoupení. Druhý tedy skončil Pondělíček s Citroenem C2 R2 a třetí Vlček s Peugeotem S1600. Sedláčka potkalo vítězství v první RZ ale hned v další odstupuje pro technickou závadu.



Smutné vítězství zaznamenal v Třebíči Sedláček. Druhý skončil po spolehlivém výkonu Zedník. Třetí místo dovezl z Třebíče Brynda s Fabií. Pro Šlehofera skončila tahle soutěž dříve než začala, když komisaři nepřipustili pro neodstranitelné vady jeho Punta S1600 ke startu. Celá situace měla dohru a stále není vyřešena.

Tyto peripetie Šlehofera značně motivovaly k super výkonu na Rally Bohemii, kde po zásluze vyhrává. Petr Zedník je po velmi těžké soutěži druhý. Třetí místo veze domů Sedláček. Výkon zralého soutěžáka podal mladý David Tomek s Kitovou Felicií.



Následovala věhlasná Barum Rally. Zde se jako již tradičně sešla velká konkurence. Šesté místo obsadil Zedník. Šlehofer aby se udržel v závodnickém tempu tak absolvoval sprint v Prachaticích. Tady však trefil Puntem strom, takže se po celou Barumku, s opraveným vozem oděným do nových červených barev, hledal. Celkově mu to vyneslo pátou příčku. Čtvrtou vybojoval Maďar Bútor se Suzuki Swift S1600. Třetí místo a opět rychlost a kvalitu předvedl téměř domácí Sedláček. Druhé místo vybojoval Tlusťák. Zvítězil skvělou jízdou Jozef Béreš se Suzuki Swift S1600 ovšem s téměř zanedbatelným náskokem sedmnáct vteřin.




Celkově před posledním podnikem Mediasport MMČR vede tabulku Šlehofer, jenž má na kontě 85 bodů. Premiérový titul by byl pro  Jana i pro tým ROTO obrovským úspěchem a zadostiučiněním. Druhý Zedník má bodů třiaosmdestát. Zedník by si také zasloužil titul, po trápení se zlobivým autem, které letos konečně spolehlivě jede. Třetí je Sedláček s 81 body. Ten kdyby s  novým autem získal titul, byl by to superúspěch. Uvidíme už dnes večer po první etapě, jak by se situace mohla vyvinout.

Pořadí od čtvrtého místa dál je ve skupině A následující: Tlusťák, Béreš, Vanáč, Vančík, Pletka a další. Tajenka bude rozluštěna v sobotu odpoledne. Čeká nás krásná podívaná, tak hurá do Příbrami.

Foto: Rallyzone.cz / Tomáš Urban
Vytisknout

Diskuze: Složitá křížovka v tabulce dvoukolek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rossi pojede opět s WRCčkem - anotační foto

Rossi pojede opět s WRCčkem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud