V Anglii vede překvapivě Ogier

Marek Šteigr, 5. prosince 2008, 12:47 Google+

BRITSKÁ RALLY PO RZ3: První rychlostní zkouška byla zrušena. Následující dva testy první sekce první etapy se odjely a po nich je v čele jezdec, kterého by tipoval asi málokdo – Sebastien Ogier.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Great Britain (GBR)

Rally Great Britain (GBR) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dnes ráno se naplno rozjel poslední podnik letošního Mistrovství světa v automobilových soutěžích – Britská rally. Počasí pořadatelům a jezdcům příliš nepřeje. Pro obtížnou sjízdnost byla hned úvodní rychlostní zkouška zrušena. Naplno se začalo závodit až na RZ2.

Čekalo se, jak se startovní pole vypořádá s nástrahami těžké tratě a kdo půjde dovedení. Sebastien Loeb dojel v RZ2 osmý, Hirvonen jedenáctý. Velké překvapení. Ovšem ne tak velké jako to které nastalo, když Sebastien Ogier projel cílovou fotobuňkou RZ2. Jeho čas 2:48,6 minuty byl o 5,1 vteřiny rychlejší, než čas do té doby nejrychlejšího Duvala. Mladý Francouz startující poprvé s vozem WRC se dostal do čela průběžného pořadí. Až za ním byly všechny hvězdy současného WRC – Peter Solberg, Duval, Latvala, Loeb, Sordo a další. Mladík začal dobře, to se musí nechat.

Obecně však na RZ2 platilo pravidlo, že ten kdo startoval později, měl lepší výchozí pozici. První jezdci odkryli na trati zrádný led, který je schovaný pod směsí bláta a sněhu a další za nimi pak již lépe „viděli“ nástrahy tratě.

Na RZ3 už zatáhla špička. Zkoušku vyhrál Latvala, před dalším překvapením – Ostbergem. Třetí příčka patřila v RZ3 Loebovi. Naopak Hirvonen zaznamenal až jedenáctou pozici.

Celkově je stále v čele Ogier před Ostbergem a Latvalou. Jako by nám mladíci chtěli naznačit, že příští sezona bude patřit právě jim. Ale jde samozřejmě jen o začátek soutěže. Uvidíme, co bude dál. Rozestupy jsou minimální. První až desátou příčku dělí po dvou odjetých testech patnáct vteřin.

Mezi produkčními vozy se vcelku daří Martinu Prokopovi. Na RZ2 zajel osmý čas mezi enky, když se před něj dostali převážně domácí střelci, znalí podmínek a tratí. Na RZ3 zajel Martin taky solidně, ale v tuto chvíli se ještě čeká až dojedou do cíle jeho největší soupeři.

Druhý český zástupce v soutěžei - Míra Tarabus, zajel na RZ2 celkově 45 čas a 25 mezi enky. Na první Mírovo seznámení se světovými tratěmi to není taky špatné. Jen tak dál...

Nyní následuje servis a po něm druhé průjezdy ranními testy. K těm se ještě přidají dva průjezdy populárním testem Walters Arena. O průběhu dnešní etapy vás budeme informovat.

Výsledky po RZ3 zde.

Vytisknout

Diskuze: V Anglii vede překvapivě Ogier

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Tománek, Jan

Martin Prokop před startem Britské rallye

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud