Jernberg nebo Isachsen? Rozhodne se v Sosnové

Jan Mochan, 10. září 2009, 08:35 Google+

Desátým závodem v Sosnové u České Lípy se uzavře letošní ME v rallycrossu. Vše se soustředí na boj o titul v nejprestižnější divizi 1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jerberg, Michael

Jerberg, Michael | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

O všechno pojedou dva nejúspěšnější jezdci tohoto roku. Švéd Michael Jernberg nasbíral se Škodou Fabia 126 bodů, Nor Sverre Isachsen s Fordem Focus 121. Ač to tak na první pohled nevypadá, v lepší pozici se nachází norský pilot. Z každé pětice závodů se škrtá nejhorší výsledek a Nor už má na kontě nulu ze Švédska, čili nebude škrtat nic. Švéd bodoval ve všech čtyřech podnicích druhé poloviny sezony a pokud výrazněji uspěje v Sosnové, bude škrtat 11 bodů ze Švédska. Matematika redukovaného bodování tedy vypadá následovně: pokud Jernberg vyhraje, stačí Isachsenovi 2. místo k tomu, aby se stal mistrem Evropy. Téměř jistý bronz má úřadující šampion a 14násobný exmistr Evropy Kenneth Hansen, jehož může Andreas Eriksson ohrozit jen tehdy, pokud vyhraje a Hansen tragicky propadne.

V menších divizích je o titulech rozhodnuto, ale o to více se bude bojovat o další medailové pozice. V šestnáctistovkách divize 1A se v Polsku stal nejmladším šampionem všech dob 17letý Nor Mats Lysen s Renaultem Clio a již nemůže být předstižen. O zbylé medaile se poperou Rusové Timur Timeržanov s Cliem a Eduard Leganov s Polem. Velmi malou šanci šanci na bronz má ještě Švéd Lars Larsson se Saxem. Náš nejlepší zástupce Zdeněk Čermák může být nejlépe čtvrtý.

Medailové želízko v ohni ovšem máme v divizi 2 dvoulitrových zadokolek. Roman Častoral s vylepšeným Opelem Astra se utká o bronz s rychlým Belgičanem Guinem Kenisem a jeho BMW 120. Už jistým mistrem Evropy je Nor Knut Ove Borseth s Fordem Fiesta. Stříbro bude hájit Belgičan Jos Sterkens s Focusem před svým krajanem Kenisem. Tak na viděnou o víkendu v Sosnové!

První rozjížďka startuje v sobotu od 16:30. V neděli začínáme od 10:00 a finálové jízdy startují v 15:00.

Vytisknout

Diskuze: Jernberg nebo Isachsen? Rozhodne se v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Ve Španělsku bude Corsu vyvíjet Gardemeister

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud