Volkswagen vyšle 5 Touaregů na Dakar 2010

iM2, 11. listopadu 2009, 01:01 Google+

To, o čem se dlouho spekulovalo, se stalo skutečností. Tovární tým Volkswagenu nasadí do letošního Dakaru hned pětici svých vozů. Tým sídlící ve Wolfsburgu tak bude mít nejpočetnější zastoupení na trati z Argentiny do Chile v historii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sainz, Carlos - Périn, Michel

Sainz, Carlos - Périn, Michel | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Německý tým podepsal s Maurícioem Nevesem a Clécioem Maestrellim. Jedná se již o pátou posádku továrního týmu, když již dříve byli oznámeni Carlos Sainz/Lucas Cruz, Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz, Mark Miller/Ralph Pitchford a nová posila pro tým, Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk.

Tovární dvojice mají pro letošní rok jasný úkol: Zopakovat vítězství z roku 2009. Tehdy se jednalo o vůbec první vítězství dieselového agregátu na této tradiční vytrvalostní pouštní soutěži. Villiers/von Zitzewitz zvítězili před kolegy Millerem/Pitchfordem a získali historicky první vítězství na Dakaru na americkém kontinentu pro Volkswagen, který nasadil své speciály s motory o výkonu 280 koňských sil.

“Na Dakakaru 2009 jsme ukázali, že Race Touareg není jen nejvíce spolehlivý, ale také nejrychlejší cross-country rallyový speciál na světě a také, že technologie TDI Volkswagenu je před všemi ostatními dieselovými koncepty. Na nadcházejícím Dakaru chceme úspěšně bránit naše úspěchy. Musíme dát dohromady silnou jezdeckou sestavu. Proto jsem rád, že jsme byli schopni podepsat s místní dvojicí - Maurícioem Nevesem a Clécioem Maestrellim,“ říká ředitel Volkswagenu pro motorsport, Kris Nissen.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen vyšle 5 Touaregů na Dakar 2010

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

WRC

Video: Loeb vs. Pech

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud