Volkswagen podpoří starty Pola R WRC 2017 v MS! Nesmí jej to stát ale ani Euro

iM2, 9. prosince 2016, 23:27 Google+

Vyvinuté Polo R WRC 2017 se stále může objevit ve WRC v příští sezoně. Německý výrobce však bojuje s časem - potřebuje najít vhodný soukromý tým, který by auto nasazoval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dočkají se Volkswageny Pola R WRC 2017 závodního nasazení?

Dočkají se Volkswageny Pola R WRC 2017 závodního nasazení? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volkswagen po konci sezony překvapivě odešel z MS, poté se nechal slyšet, že nabídne auta z roku 2016 soukromníkům. Teď se zdá, že je ochoten 'pustit do světa' také vozy postavené pro rok 2017. Volkswagen s autem do poslední chvíle testoval, když Marcus Grönholm odjezdil s autem poslední plánované testy ve Švédsku. 

Polo R WRC 2017 je teď připravené ke startu na Rally Monte Carlo, ale Volkswagen potřebuje najít soukromý tým, který vozy nasadí s vlastním financováním do šampionátu 2017. Bez toho není možné dokončit homologaci. Čas má Volkswagen do konce příštího týdne, aby tak stihl tým Rally Monte Carlo.

Frank Welsch, člen představenstva Volkswagenu, britskému 'Autocaru' potvrdil, že se Volkswagen homologaci nebrání: "Spousta privátních týmů se nás ptá na možnost jezdit s autem specifikace 2017. Zatím sice nepadlo žádné definitivní rozhodnutí, ale auto je z 99 % vyvinuté, proto by mělo smysl udělat i poslední krok a homologovat jej.

img-responsive

Pokud se najde mecenáš, startům Pola WRC 2017 by nemělo nic bránit | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Aktuálně mohu jenom říci, že lidé se zajímají a to ponechává možnosti otevřené." Technický ředitel Volkswagen Motorsport, Francois-Xavier Demaison, na předávání cen Autosportu v neděli řekl, že stále věří, že jeho výtvor bude závodit: "Myslíme, že to je skvělé auto. Dokud bude naděje, budeme se o to [starty Pola] snažit." 

Nepřekvapivě už se začaly objevovat spekulace, že by nakonec Sébastien Ogier mohl pokračovat s vozy VW. Co na to říká Francouz? "Spekulace jsou součástí světa, zatím však na tuto otázku nemohu říci více." Podle britského 'Autocaru' je hlavní prioritou šéfa motorsportu skupiny VW, Wolfganga Dürheimera, sehnání partnera, který by starty Pola zajistil.

img-responsive

Dohodu je však potřeba uzavřít co nejdříve | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Dürheimer aktuálně jedná s potenciálním týmy. Volkswagen je dokonce ochotný pronajmout své lidi tomuto soukromému týmu, aby tak bylo možné z auta dostat maximum. "Pracuji na tom, vždy jsem podporoval myšlenku, aby auto i přes odchod značky závodilo. Důležité ale je, aby nás to nestálo žádné peníze. Pokud se podaří zajistit financování, tak budeme plně nápomocni s naším personálem, abychom přispěli k provozu a vývoji auta. Kdokoliv bude chtít, bude si moct najmout naše odborníky," říká Wolfgang Dürheimer.

"Doufám, že se nám podaří uzavřít smlouvu a auta v lednu vyjedou na Rally Monte Carlo a uvidíme je v celém šampionátu. Mohl by to být neuvěřitelný příběh - tým by byl podceňován a získal by si přízeň fanoušků," dodává Němec. Podle něj už byli tovární jezdci uvolněni ze svých smluv s VW: "Co Sébastien udělá je plně v jeho kompetenci. Pokud se najde nějaký silný sponzor, tak si bude moci vybrat jezdce dle své vůle, avšak je potřeba, aby byli alespoň trošku talentovaní."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen podpoří starty Pola R WRC 2017 v MS! Nesmí jej to stát ale ani Euro

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Toyota testuje s Latvalou a Hänninenem na Korsice + VIDEO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud