Další číslo časopisu Rally na stáncích

Jaroslav Jugas, 15. května 2010, 11:45 Google+

Na novinových stáncích a ve schránkách předplatitelů se objevilo další číslo magazínu RALLY. V letošním čtvrtém čísle najdete opět řadu zajímavých článků a názorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Z obsahu čísla 4/2010

Pozvánka na Rallye Český Krumlov a Rallysprint Kopná

Česká scéna:

Mogul Rallye Šumava Klatovy
Tři týdny po svém premiérovém vítězství v soutěži MMČR triumfovala posádka Škoda Delimax Teamu Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza opět.

Thermica Rally Lužické Hory
Druhý podnik rallysprintové mistrovství sice postrádal nejrychlejší tři jezdce z úvodního podniku  na Třebíčsku, ale na zajímavosti to neubralo. Medialové příčky dlouho okupovaly pouze speciály WRC, po odstoupení Němce Kahleho triumfovali bratři odložilíkové s Citroënem Xsara WRC.
Historic Vltava Rallye
Třetí podnik mistrovství Evropy historických automobilů, soutěž středoevropské zóny a úvodní díl tuzemského šampionátu historiků. Těmito a mnoha dalšími přívlastky se mohl pyšnit devatenáctý ročník Historic Vltava Rallye s centrem v západočeských Klatovech. Závod se navíc konal podruhé v řadě společně s Mogul Šumava Rallye, a tak nebyla o zajímavou podívanou nouze.

Jindřich Kunc
Není příliš soutěžáků, jejichž cesta míří po skončení kariéry z kokpitu závodního auta za pořadatelské kormidlo. Jedním z mála je českokrumlovský rodák Jindřich Kunc, který se poté, co pověsil kombinézu na hřebík, naplno vrhnul pomáhat partě nadšenců při organizování Rallye Český Krumlov.

Rallye Cup - IX. Rallye Střela Němčovice

Rallye Vltava - Škoda, že musela zemřít (3. díl)
Rallye Vltava se v roce 1974 dočkala jubilejního, bohužel však posledního patnáctého ročníku. Éru slavné soutěže, která se během své relativně krátké existence nezapomenutelně zapsala do historie českého i evropského rallysportu, uzavřel dvojnásobný triumf pozdějšího mistra světa Waltera Röhrla.

Další:
Rally monitor a šampionáty
IRC: Rally Islas Canarias
ME: Rally Mille Miglia
Rally Prešov, Lavanttal rallye

Technika:

Ford Fiesta S2000 sbírá bronzové vavříny
Další automobilkou, která na začátku letošního roku představila vůz pro novou kategorii Super 2000, je Ford. Nechybělo však mnoho, aby projekt Fiesta S2000 zůstal jen testovací verzí pro novou královskou třídu na sezonu MS 2011. Když poprvé vyrazil vůz z dílem M-Sportu v roli předjezdce na trať Skotské rally, bylo bláhové si myslet, že bychom ho mohli pravidelně sledovat na tratích MMČR. Díky posádce Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát tomu tak bude, jejich prioritou jsou starty v závodech mezinárodního šampionátu.

Nissan Pulsar GTI-R sk. A - Přehřáté ambice
Nástup skupiny A přilákal do kolotoče MS i značku Nissan. Japonci sebevědomě vyrukovali s kompaktním modelem Pulsar, do kterého napěchovali přeplňovaný dvoulitrový motor a progresivní systém pohonu všech kol. Ambiciozní projekt ztroskotal především na nešťastném umístění intercooleru.

Mistrovství světa:

Rally of Turkey
Tentokrát bez taktických rošád si na Sébastiena Loeba s Danielem Elenou ani v Turecku nikdo ze soupeřů nepřišel. Na tratích nedaleko Istanbulu získali společně už 57. vítězství své kariéry. Podruhé v letošním roce obsadil druhou příčku Petter Solberg, Mikko Hirvonen skončil třetí.

To vše a ještě mnohem víc naleznete v letošním čtvrtém čísle časopisu RALLY.

Vytisknout

Diskuze: Další číslo časopisu Rally na stáncích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Rally Croatia (HR) (ERC): Rosseti vítězem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud