Rally 01 / 2012

iAdam, 23. února 2012, 07:47 Google+

Z obsahu...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: ALITRON CZ

Sdílejte článek

Jänner Rally - Vstup do sezony pod taktovkou Škody Motorsport

Jänner rally v českém mistrovství - ano, či ne?
Podzimní rozhodnutí Svazu rally o podobě mistrovského kalendáře pro rok 2012 definitivně stvrdilo fakt, že se po čtyřech letech vrací do seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky lednová Jänner rally. Smlouva s rakouskými pořadateli je podepsána na tři roky, takže ještě minimálně ve dvou následujících letech by se měla česká soutěžní špička objevit ve Freistadtu v boji o mistrovské body.

Martin Hudec
Ve světovém šampionátu 2011 byl středem zájmu exmistr světa formule 1 Kimi Räikkönen. Jeho snaha dostal se do absolutní špičky rallysportu vyšla naprázdno. Ale i v českém měřítku je hodně pilotů, kteří do soutěží přešli z jiné motoristické disciplíny. V letošním roce vám je budeme průběžně představovat a ptát se na jejich pocity po přechodu k soutěžím. Prvním z nich bude třebíčský jezdec Martin Hudec.

III. Testovací RZ Žiželice
Start soutěžácké sezony v Česku se nezadržitelně blíží a posádky se rozhlížejí kolem sebe po nějakém testování. Nemuseli se rozhlížet dlouho a už je tu první nabídka. V sobotu 3. března 2012 se v obci Žiželice na Kolínsku uskuteční oficiální test pod názvem III. Testovací RZ Žiželice.

Udělejte pro výsledek každou maličkost, kterou můžete, radí Karel Vajík

Na konci sezony 2011 ohlásil svůj odchod z rally Karel Vajík. Proto jsme zkušeného zlínského spolujezdce požádali o ohlédnutí za jeho úspěšnou kariérou.

Vojtěch Štajf na Arctic Rally
V posledních sezonách Vojtěch Štajf zahajoval sezonu v Monte Carlu. Předtím byl i příznivcem Jänner rally, která český mistrák letos zahajovala. Posádku Subaru Czech Rally Teamu jsme ale neviděli ani na jednom ze zmíněných podniků. Vydala se za polární kruh do finského Rovaniemi, kde zkusila své štěstí v kultovní Arctic Lapland rally.

Lotus v rally
Sportovní vozy GT, které dominovaly automobilovým soutěžím na počátku sedmdesátých let, se vrací na scénu. Na loňském Frankfurtském autosalonu byl oficiálně představen Lotus Exige S, první exemplář nové kategorie R-GT. I když je tradiční britská značka Lotus spjata především s formulí 1, její stopy se nedají přehlédnout ani v historii rallysportu.

Rallye Monte Carlo - Maratónské Monte
Pošesté v kariéře vyhráli Sébastien Loeb s Danielem Elenou slavnou Rallye Monte Carlo. Premiérově s vozem Citroën DS3 WRC. Na dalších pozicích skončili Dani Sordo a Petter Solberg. Návrat do světového šampionátu však provázely mírné rozpaky vzhledem k harmonogramu soutěže.

Rally Sweden - Seveřané si pohlídali pozice
Druhý podnik světového šampionátu se odjel v režii skandinávských jezdců. V jejich tradiční baště byli nejrychlejší Jari-Matti Latovala a Miikka Anttila, jenž nechali za sebou loňského parťáka Mikka Hirvonena, nyní hájícího barvy Citroënu. Na stupních vítězů Švédské rally je podruhé v řadě doplnil Mads Östberg.

East African Safari rally - Vodní hrátky na tratích legendy
Osmašedesátiletý Björn Waldegaard vyhrál na sklonku loňského roku pošesté legendární Safari rally. Poprvé v historii se jeho zásluhou radovala z triumfu automobilka Porsche. Klasické německé sportovní vozy slavily ještě jeden primát. Ze 46 startujících vozů neslo 20 exemplářů značku Porsche.

Vytisknout

Diskuze: Rally 01 / 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Janota, Miroslav - Dresler, Pavel

Hájek - Janota: Hledali, až našli

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud