Peugeot poprvé testuje svůj speciál na Dakar

iM2, 24. září 2014, 18:40 Google+

Už jen tři měsíce zbývají Peugeotu na to, aby připravil svůj speciál 2008 DKR na Rally Dakar. Tam chce jet francouzský tým na vítězství hned v prvním roce. Na testech v jižní Francii byl speciál poprvé testován.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: Archiv autora

Sdílejte článek

Na dosavadních testech se zkoušela spíše funkčnost auta a jeho systémů. Teď musí Peugeot 2008 DKR opravdu ukázat, co v něm je. Tovární tým se tak vydal na nemilosrdné tratě v okolí  Château Lastours. Časový harmonogram celého projektu je opravdu velice napjatý. Za volant se poprvé posadí všichni tovární jezdci, zvláště pro několikanásobného šampiona Dakaru na motorce, Cyrila Desprese, se jedná o velkou výzvu. 

"V každé oblasti je to o hodně lepší, než jsem si mohl představit, a tak jsem zatím docela daleko jízdě na limitu," říká 40 letý Cyril Despres. Při své premiéře za volantem mohl navíc Cyril počítat s oporou velké hvězdy - vedle něj se posadil Carlos Sainz. "Jsem si jistý, že svůj úkol dobře zvládne a budu mu pomáhat, pokud to bude nutné," řekl Španěl.

Peugeot má pro tento projekt navíc ještě jedno nesporné eso v rukávu, tím je rekordman z Dakaru, Stéphane Peterhansel. Bývalý jezdec týmu Mini si ale napřed musí zvyknout na odlišný způsob pohonu: "Přejít ze čtyřkolky do auta s poháněnými dvěma koly, to všechno mění. Ještě nikdy jsem neřídil auto s tak velkými pružinami. Bylo překvapující, jak dobře 2008 DKR pohltilo díry a nerovnosti na silnici. Ačkoliv máte pořád strach z nějaké větší rány, tak pružiny a velká kola to poberou. Přes díry, které jste dříve mohli projíždět tak 80 km/h, můžete jet 120 nebo 130. Tomu musím přizpůsobit svůj jezdecký styl."

Jen dodejme, že Dakar se jede od 4. do 17. ledna a pojede se na území Argentiny, Bolivie a Chile. Start a cíl je v Buenos Aires.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot poprvé testuje svůj speciál na Dakar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris

Atkinson hodnotí rozpačitý výkon a uvažuje na budoucností ve WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud