Fabia WRC tento víkend na startu v Itálii

Michal Bartoň, 25. listopadu 2004, 13:10 Google+

Se Škodou Fabií WRC se tento víkend (27. – 28. listopadu) zúčastní exhibiční Monza Rallye okruhový pilot sportovních vozů a prototypů Rinaldo ‘Dindo‘ Capello.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Osm rychlostních zkoušek tohoto podniku povede po různých částech legendárního okruhu. Pět z nich absolvují jezdci v sobotu, zbylé tři, které doplní mistrovské rozjížďky, se odehrají v neděli.

‘Dindo‘ říká: “Monza Rallye je skvělý a zábavný způsob, jak se rozloučit se sezonou. Budou tu okruhoví a soutěžní jezdci a dokonce i motocyklový šampion Valentino Rossi. Má to být především show, ale vždy se z toho stane opravdová soutěž! V roce 1998 jsem byl druhý a v roce 2000 jsem vyhrál. Vůbec jsem si nemyslel, že bych letos mohl startovat. Musím za tuto možnost poděkovat Audi Sport a také vedoucímu týmu Škoda Motorsport Martinu Mühlmeierovi. Znám se s ním z našeho Le Mans týmu a jsem rád, že se budu moci spolehnout na zázemí Škody Motorsport a Fabii WRC.“

Čtyřicetiletý bývalý mistr italského šampionátu cestovních vozů byl členem vítězného týmu při 24-ti hodinovce v Le Mans v roce 2003 a 2004. Poprvé v týmu Bentley a napodruhé s Audi Sport. Na svém kontě má v legendárním závodě i další umístění na stupních vítězů v ročnících 2000 – 2002. V letošní sezoně dojel ‘Dindo‘ při svém debutu za volantem vozu německého šampionátu cestovních vozů DTM na pátém místě. Při exhibičním podniku v Šanghaji si vyzkoušel Audi A4. S Audi R8 zajel dobrý výsledek také v sérii vytrvalostních závodů Le Mans Endurance. Jeho 16 vítězství mu zajistilo pozici nejúspěšnějšího jezdce American Le Mans Series (ALMS).

Text a foto: Škoda Auto, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Fabia WRC tento víkend na startu v Itálii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Duval a Prevot v roce 2005 za Citroën - anotační foto

Duval a Prevot v roce 2005 za Citroën

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud