S Martinem Bujáčkem nejen o Kopné

Tomáš Urban, 13. května 2010, 20:36 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Mladý jezdec hodnotí své výsledky na Lužických Horách, ale také říká jak se těší na Kopnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bujáček, Martin - Palivec, Štěpán

Bujáček, Martin - Palivec, Štěpán | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Rally Lužické hory, deváté místo v cíli. Jak jsi viděl soutěž od volantu?

Martin Bujáček: Soutěž to byla tradičně moc pěkná, velká konkurence a zajímavé rychlostní zkoušky. Na testu před závodem defekt a na úvodní zkoušce kosuek od cíle další, ale pak už šlo všechno bez problémů. Podařilo se zajet i slušné časy v TOP10, takže velká spokojenost a 9 místo absolutně a výhra v juniorech to pro nás byl super výsledek.

Několik jezdců si stěžovalo na penalizace po posunutí retardérů, jejich špatné postavení. Tebe asi taky neminula penalizace?

M.B.: Ano. Taky jsem prý něco trefil na zkoušce v Polsku, ale nevím o tom. Retardéry pro mě problém nejsou, jelikož jsem mezi kuželkama začínal, takže to pro mě není nic nového a penalizace za shození retardérů beru, ale je to celkem hodně přísné. Na sprintu se jede o každou vteřinku a 5s za posunutí je prostě hodně. Retardéry byly nízké a bylo těžké správně odhadnout vzdálenost od barelů, ale pokud jsem posunul jen jeden barel za celou soutěž je to úspěch :-)


Na konkurenčním webu se řeší problematika HANS. Jak se k tomu problému stavíš ty? Měl hans vliv na následky havárií v poslední době? Jak se ty cítíš s hansem na krku?

M.B.: Asi na tom něco bude, že HANS spíše škodí než pomáhá. Osobně jsem se toho celkem bál, ale při jízdě mě nijak neomezuje a ani nevím, že ho pomalu mám na krku. Po závodě, ale cítím lehké bolesti krku. Uvidíme jak to dopadne, ale mělo by se to pořádně prověřit, aby nedocházelo k vážným zraněním při lehčích nehodách jako doposud.


Pojedeš už v sobotu na Kopné, v takřka domácím prostředí, není to svazující?

M.B.:Na tento závod se vždy moc těším, super atmosféra, krásné a velmi náročné tratě, domácí prostředí. Hodně fanoušků a pestré startovní pole je tradicí. Poprvé jsem na Kopné startoval v roce 2007 ještě v Poháru mládeže, o rok později jsem stál na startu s Lancerem EVO 7. Určité úseky znám a věřím, že to bude výhodou oproti závodům kde jsem zatím nestartoval.


Kladeš si na kopnou nějaké cíle, kde by ses chtěl pohybovat?

M.B.:Ano mám jeden cíl a to dokončit závod, to je vždy hlavní pak až můžeme tipovat nějaké výsledky. Konkurence je tradičně velká, takže se budeme snažit jet takticky a zbytečně neriskovat a uvidíme kde se budeme pohybovat. Věřím, že do toho 15 místa snad budeme. Uvidíme jaké bude počasí, ale kdyby zapršelo vůbec by mě to nevadilo :-) Pojedeme se stejným vozem jako na Valašské Rally, takže se na závod moc těším.


Děkujeme ra zohovor a přejeme hodně štěstí.

M.B.:Děkuji za rozhovor :-)

 

Vytisknout

Diskuze: S Martinem Bujáčkem nejen o Kopné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Melichárek, Jaroslav

Melico Racing Team sa predstaví na Kopnej

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud