Martina Daňhelová: "V Mexiku byla nepopsatelná atmosféra"

Tomáš Urban, 20. dubna 2011, 19:48 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR:Jedna z mála žen ve startovním poli se s námi podělila o tom, jak se připravovala v zimě a jaké závodění jí letos čeká.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vysočina

rally vysočina | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už se kvapem blíží sezóna 2011 ve sprintech. Jak trávila Martina Daňhelová dlouhou zimní pauzu? Jak tráví Martina Daňhelová čas když nezávodí?

Zima utekla bleskovým tempem, jelikož jsem se musela plně věnovat (mimo práce) finišování ve škole a přípravě na státnice. Přesto se občas našel čas na zimní radovánky nejen na svazích v Alpách, ale i na ledové ploše v rakouském Thomatalu, kde jsem pod dozorem pilovala driftování. Mimochodem každému mohu jen doporučit :)

Není tajemstvím, že jsi byla v Mexiku na soutěži MS. Jaké to bylo, jak sis to užila, jaká byla atmosféra soutěže, jezdci a vůbec rally v této pěkné zemi?

Mexiko byla souhra hned několika náhod najednou. Rodiče jsem si rozmazlila a jelikož jsem se osvědčila jako průvodce po vzdálených zemích, tak už mě berou jako osobní cestovní kancelář. Naplánovala jsem jim výlet do Asie, ale v poslední chvíli se mamka vzbouřila, že raději pojede do českých luhů a hájů. Tak jsme zbyli na cestování jen s taťkou a hned byl lepší plán na světě. Prvních pět dní jsme se vyhřáli na Jukatánu a pak hurá za dobrodružstvím do Leonu. Byla to nepopsatelná atmosféra. Mnoho lidí mě zrazovalo, že kvůli tak úzkému startovnímu poli to nemá cenu, ale opak byl pravdou. Vždyť do světa se cestuje kvůli špičce! Místy jsme tam byli za exoty, jelikož „la republica checa“ v blonďatém podání byl pro mnohé unikát :-) Všude jsme měli otevřené dveře a i přátelství s mexickou partou fanoušků nás dovedlo na atraktivní místa. Sice tolik prachu jsem na rally ještě nezažila, ale i tak jsem si to užívali plnými doušky a s otevřenou pusou koukali na umění velkých kluků:-)

Teď startuješ s tátou na Lužických horách, jaký máš další plán letošního soutěžení ?

Taťka je srdcový závodník odjakživa. Rally má v krvi a jsem ráda, že se vedle mě posadí a budeme mě v rámci možností motivovat. Letošní plán jsou opět sprinty a start na 39. ročníku rally Český Krumlov a v Příbrami. Samozřejmě vše záleží na podpoře sponzorů.

Loni jsi odpadla v poslení rz Rally Lužické hory na převodovku, co ti utkvělo v paměti z loňských lužiček?
První závod po dlouhé zimní pauze byl pro nás velmi smutný. Pomalu jsme se rozjížděly a opět si zvykaly na auto a v poslední RZ před cílem nám odešla převodovka, tak raději na tento závod nevzpomínám.

Letos s opět uvidíme žluté polo, proběhly nějaké změny na voze?
Polo se podrobilo opravě motoru, který utrpěl závadu na loňské Příbrami, tak snad si motor dobře sedne a technické závady se nám budou vyhýbat obloukem. Jinak žádné velké zásahy neproběhly.

Dostala ses letos už do auta v rámci testování aby ten start nebyl tak "tvrdý"?
Proběhlo jedno lehké zajíždění motoru a jedno ostřejší testování. Myslím si, že pokud máme tu možnost, tak je nezbytné se dřív než v závodě sžít se závodničkou, jinak nelze si první rz vychutnat :)

Loňská sezóna byla tak střídavě oblačno, kterou soutěž hodnotíš jako opravdu povedenou, která se ti líbila a která naopak ne?
Sezónu 2010 jako měla naše posádka bych nikomu nepřála. Potkalo nás mnoho technických závad. Letos jsme udělali ozdravný proces techniky, tak snad vždy uvidíme cílovou rampu. Jako nejhezčí a zároveň splněný sen považuji rally Český Krumlov, i když ani zde jsme cíle nedosáhly. První etapa vyšla na jedničku, ale jak je známo závodí se až dokonce a tam jsme se kvůli vycestování mimo trať už nepodívaly.

Naopak nejhororovější závod byl pro mě Pačejov, kde jsme se od začátku až dokonce potýkaly s nefunkčním servem a počasí vypadalo, jako když se čerti žení. Přesto všechno jsme cílovou rampu přejely. 

Je někdo komu chceš poděkovat nebo zmínit sponzory?
Určitě patří dík celému týmu, který nás doprovází na závodech a má s námi trpělivost. Sponzorům dík za projevenou důvěru a fanouškům za bujaré povzbuzování okolo trati za každého počasí :-)

Děkuji za rozhovor

Taky děkuji a už se nemůžu dočkat na start Thermica Rally Lužické hory !!

Čtenáře Rallyzone.cz zdraví Martina Daňhelová

Vytisknout

Diskuze: Martina Daňhelová: "V Mexiku byla nepopsatelná atmosféra"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica může opustit nemocnici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud