Novinky od Prodrivu - připravují vylepšení vozu a chtějí jezdit kompletní šampionát, nová WRC jsou výrazně levnější

iM2, 20. února 2013, 14:19 Google+

Prodrive, který pomohl k jezdeckým titulům jezdcům jako Colin McRae, Richard Burns nebo Petter Solberg, se chce do MS v vrátit s programem na kompletní sezonu. Současná WRC jsou údajně výrazně levnější, než předešlá generace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Obchodní ředitel Prodrivu, Richard Taylor, byl vyzpovídán redaktory serveru iRally.com: "Konkurence v MS poslední dobou velmi, velmi vzrostla. Moc rádi bychom se s ostatními v rámci kompletní sezony poměřili i my. To je naším dlouhodobým cílem. Moc rádi bychom byli zpět ve WRC s kompletním programem... Tam [ve WRC] se začala psát naše historie a my doufáme, že i bude pokračovat.

Náklady na provozování nových WRC, alespoň podle nás, od dob Subaru výrazně poklesly. Dokázali jsme, že Mini, které bylo postaveno s relativně velmi malým rozpočtem, se dokázalo dostat na podium hned v první polovině své premiérové sezony."

Prodrive očekává výrazné zlepšení hlavně u verze Mini JCW 1,6T S2000

Tým neustále pracuje na vývoji vozu Mini John Cooper Works WRC. S Jarkkem Nikarou by se měli letos zúčastnit ještě 5 nebo 6 soutěží, hlavním podnikem roku bude Finsko. Tým by měl být schopen během několika týdnů představit novou evoluci vozu. Změny by se měly dotknout především vozu RRC než WRC - hlavní změny budou v oblasti zadní nápravy. Podle vyjádření zástupců společnosti by se mělo jednat pro S2000 o výrazný krok vpřed.

Prodrive také pracuje na motoru, který by měl ve voze WRC poskytovat až o 3 % vyšší výkon. Pokud testy budou probíhat podle plánů, tak by s upraveným vozem měl Nikara odstartovat už v Portugalsku. 

Prodrive neustále žádal BMW o zvýšení výkonu motoru, teď převzal jeho vývoj do vlastních rukou a výsledek se dostavil - motor by měl dávat o 3 % vyšší výkon

Prodrive dále staví Mini pro rallycross. Tento vůz by měl být nasazován v šampionátech Global Rallycross a European Rallycross. Podle Taylora má Prodrive "několik jezdců z obou sérií, kteří mají o tento vůz zájem."

Na verzy R5 se zatím v britském týmu nepracuje. Ostatní značky již přitom na podobných vozech pracují, Prodrive ale bedlivě sleduje vývoj v této oblasti: "Ne, zatím ne... Na ničem takovém [R5] nepracujeme. Určitě ale souhlasím, že R5 je dobrý krok do budoucna. Určitě budeme tuto kategorii pozorovat."

Vytisknout

Diskuze: Novinky od Prodrivu - připravují vylepšení vozu a chtějí jezdit kompletní šampionát, nová WRC jsou výrazně levnější

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Matton: Boj o titul bude kvůli Volkswagenu těžký

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud