Prokop za volantem C4 WRC

Tomáš Musil, 26. listopadu 2008, 19:12 Google+

Martin Prokop letos zopakoval třetím místem v kategorii JWRC svůj rok starý výsledek, díky němuž se v pátek zúčastní testování C4 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Prokop se letos účastnil jak kategorii JWRC s Citroenem C2 S1600, tak i PWRC s Mitsubishi Lancer Evo IX. Přesto však dokázal obhájit rok staré třetí místo, které mu zajišťuje testování s C4 WRC. Testování proběhne v pátek ve Walesu v lesních podmínkách. Minulý rok se ještě jezdilo s Xsarou WRC, a tak je Prokop zvědavý, jak dopadne porovnání těchto dvou vozů. Simon Jean-Joseph zároveň věří, že tato zkušenost by mohla Prokopovi pomoct v s výběrem nabídek pro příští sezonu.

"Jak minulý rok, tak i letos se nám projekt C2 Junior Experience velmi osvědčil. Martin pak díky svým schopnostem dokázal obhájit svoji rok starou příčku i přesto, že se neúčastnil celé sezony. Jsem přesvědčený, že Martin bude z této zkušenosti v budoucnu profitovat a v pátek si testování užije. Třeba mu to i následně pomůže při rozhodování, co a jak v příští sezoně. Bylo by skvělé opět ho vidět v našem voze," řekl Simon Jean-Joseph.

"Určitě je to můj splněný sen. Minulý rok už jsem měl možnost testovat Xsaru, a i přesto, že už je to rok zpátky, jsem zvědavý, jak porovnání těchto dvou vozů dopadne. WRC je trochu jiná liga, v zatáčkách se dá brzdit mnohem později a lze využít i vyšší výkon. Možná budu potřebovat chvilku na adaptaci, ale určitě to bude méně než minulý rok. Těším se na to, jak budu moci s týmem auto nastavit a jaký to bude mít následný vliv. Určitě se budu snažit, abych v průběhu dne zajížděl lepší a lepší časy. Jedno ale vím určitě, nakonec se mi nebude chtít z toho auta ven!," doplňuje Prokop.
Vytisknout

Diskuze: Prokop za volantem C4 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Korda, Erik

Jízda v Subaru WRC? – Poslední šance!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud