Rally Norway: Martin Prokop třetí v P-WRC

Josef Janoušek, 15. února 2009, 18:14 Google+

I na druhém podniku letošního světového šampionátu se česká dvojice Martin Prokop – Jan Tománek prezentovala vyzrálým výkonem a ze severu Evropy si odváží cenných šest bodů do hodnocení produkčního šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Extrémní podmínky s teplotami hluboko pod bodem mrazu provázely letošní ročník Norské rally, která byla současně i úvodní zastávkou v šampionátu produkčních vozů.  Od úvodních kilometrů vládli poli PWRC podle očekávání severští piloti. Těm ale jihlavský pilot zdatně sekundoval a v cíli úvodní etapy byla česká posádka klasifikována na čtvrté příčce s nepříliš značnou ztrátou na Portugalce Arauja. Na druhé sobotní vložce se české duo vyhouplo dokonce před něj, a okupovalo tak bronzovou příčku, kterou si pak s přehledem udrželo až do nedělního cíle v Hamaru.

Poslední etapa Norské rally, která měla na programu už pouze šest rychlostních zkoušek, již tak pořadím PWRC na předních místech nezamíchala. Martin Prokop s Janem Tománkem zaznamenali dosaženým třetím místech skvělý vklad a slibnou výchozí pozici do dalších bojů.  Náramnou spokojenost neskrýval v cíli ani pilot Jipocar Racing Teamu.

"Jsme spokojeni s celým víkendem. Sice jsme měli nějaké problémy, ale dojeli jsme. Jsme šťastni, že jsme v cíli na třetím místě, je to pro nás fantastický začátek šampionátu. Bylo těžké bojovat proti místním pilotům. Očekávali jsme spíše pátou či šestou příčku, ale třetí  je parádní." řekl martin Prokop

Následující zastávku absolvují čeští zástupci se svým Mitsubishi pro změnu na jihu Evropy, konkrétně v Portugalsku. Před tím je  ale ještě čeká soutěž na Kypru, která je zařazena do juniorského šampionátu JWRC.

 

Vytisknout

Diskuze: Rally Norway: Martin Prokop třetí v P-WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin

Rally Norway: Máca nakonec bez bodu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud