Corolla S2000 v cíli Thermica Rally Lužické hory

Josef Janoušek, 4. května 2009, 16:42 Google+

Posádka Karel Macek – Aleš Pilný dojela s vozem Toyota Corolla S2000 v barvách týmu Motor Team Macek do cíle letošní Thermica Rally Lužické hory. Jednalo se o premiérový start dalšího vozu specifikace S2000 v rámci MČR Sprintrally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota

Toyota | foto: www.toyota-media.cz

Sdílejte článek

Během dnešních 7 rychlostních zkoušek si posádka Macek – Pilný především zvykala na zcela nový vůz a to se také odrazilo i v úvodních časech. V dalším průběhu soutěže se snažil Karel Macek nalézt optimální tempo a snížit ztrátu z první rychlostní zkoušky, což se částečně podařilo. Během dopolední části si nakonec polepšil o 4 pozice na 24. místo ve třídě N4. Bohužel v druhém odpoledním okruhu se však projevily drobné technické potíže s vozem, které již nedovolily další posun nahoru v klasifikaci N4.

Karel Macek: "Věděl jsem, že dneska to nebude jednoduché. Já jsem měl skutečně strašně málo času na poznání tohoto vozu, neboť i jeho příprava spočívala zatím v jeho základním nastavení a zákonitě se to muselo projevit na trati. Na druhou stranu jsem nesmírně rád, že jsme dojeli s Alešem do cíle a získali tak velké množství zkušeností a poznatků pro další vývoj Corolly S2000. Pro mne osobně to byl fantastický pocit, i když jsem se vlastně dnes celý den „učil“ za volantem. Jsem přesvědčený, že toto auto je technicky skutečně velmi vysoko, ale jezdecký styl je s ním hodně odlišný například od mé loňské Corolly WRC. Sžívám se teprve se sekvenční převodovkou a také jinými, více účinnými brzdami. Odpoledne jsme měli trochu problémy, když motor šel místy pouze na tři válce, ale to prostě k závodění patří. Není to vážná závada, ale problém,".

Vytisknout

Diskuze: Corolla S2000 v cíli Thermica Rally Lužické hory

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Alen, Anton

Alen před Azory testoval

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud