Peták si z Kopné odváží bronz

Josef Janoušek, 9. července 2009, 15:45 Google+

Rallysprintový šampionát pokračoval o uplynulém víkendu v okolí Slušovic. V rámci Rallysprintu Kopná nechyběla posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 a nevedla si špatně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peták, Josef

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ještě před samotným závodem absolvoval příbramský jezdec testování, kde za účasti Romana Kresty došlo k nastavení vozu. "Podvozek se podařilo nastavit výborně, za což Romanovi děkuji. Na závod se těším, neboť Kopná disponuje krásnými, náročnými zkouškami a navíc výbornou atmosférou," řekl před startem třetího podniku MČR v rally jezdec.

Peták s Benešovou vstoupili do soutěže výborně. Na úvodním měřeném testu skončili na třetím místě, když rychlejší byli pouze Kresta a Grzyb. V dalším průběhu první sekce sváděl jezdec modro-bílého Peugeotu nádherný souboj s dvojicí Tarabus a Odložilík. Po čtvrté rychlostní zkoušce sice předstihl Odložilíka, ale po chybě ztratil kontakt s Tarabusem.

"Vstup nám vyšel dle představ. Byl jsem naprosto unešený z fungování vozu. Dařilo se nám držet krok se špičkou. Bohužel na čtvrté RZ jsem nedobrzdil na jednom z odbočení a skončil v únikové zóně v blátě, odkud jsem musel vycouvat. Vzhledem k druhému průjezdu této RZ jsme zde nechali nějakých dvanáct vteřin, které nám pak v cíli chyběly," popsal starosti Josef Peták.

Josef Peták Rallysprint Kopná

Ve druhé polovině soutěže se posádka Hroch Rally Teamu posunula na druhé místo za vedoucího Tarabuse. Musela si však hlídat záda, neboť před závěrečnou rychlostní zkouškou disponovala náskokem šesti desetin na třetího Grzyba, startujícího s vozem Fiat Grande Punto S2000.

"Tahle rychle jsem snad ještě na poslední rychlostní zkoušce jet nemusel. Jeli jsme naplno až do posledního metru soutěže. Grzyb však byl o vteřinu rychlejší a porazil nás v součtu o čtyři desetiny. Přesto jsem s výsledkem maximálně spokojený. Auto fungovalo skvěle. Navíc atmosféra na Kopné byla výborná a byla radost zde závodit, za což patří dík organizátorům," zhodnotil v krátkosti úspěšný závod lídr rallysprintového šampionátu.

Pro Hroch Rally Team však závodní víkend neskončil. Ihned po skončení Rallysprintu Kopná se tým přesunul do Hradce Králové, kde absolvoval v rámci setkání se svými partnery Rallyshow. "Celá akce byla výborně zorganizována, za což bych chtěl organizátorům poděkovat. Na Rallyshow přišlo hodně diváků, což všemu ještě pomohlo. Snažili jsme se co nejvíce pobavit diváky a snad se to i podařilo," vyjádřil své pocity Peták.

Dalším závodem posádky Peták - Joska s vozem Peugeot 207 S2000 bude Horácká Rally Třebíč, která se jede 18. července a je pro letošní sezónu zařazena do rallysprintového šampionátu.

Vytisknout

Diskuze: Peták si z Kopné odváží bronz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Semerád, Josef

Sherlog Racing na Kopné bez ztráty kytičky

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud