Vyškov: Semerád potřetí nejrychlejší v Poháru Pirelli

Marek Felt, 12. září 2009, 10:21 Google+

Posádka ve složení Josef Semerád a Roman Niemetz na voze Mitsubishi Lancer EVO IX dokázala v okolí Vyškova absolvovat osm rychlostních zkoušek nejrychleji a získala tak letošní třetí vítězství v rámci rallysprintového Poháru Pirelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Josef

Semerád, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Cesta za vítězstvím však nebyla jednoduchá. Náročné tratě a početné startovní pole dalo zabrat nejen Semerádovi, ale i ostatním účastníkům Poháru Pirelli.¨

Semerád s Niemetzem se na čele třídy N4 usadil hned od první rychlostní zkoušky, kde zajel šestý nejrychlejší čas absolutně. Na druhé RZ však postihl posádku týmu Sherlog Racing defekt a pražský jezdec se propadl do hlouby výsledkové listiny. V dalším průběhu však zabojoval, a tak se mohl radovat z vítězství a zisku deseti bodů. „Do Vyškova jezdíme moc rádi, většinou se nám zde daří. I letos se nám tady líbilo. Tratě byly krásné, počasí vyšlo na jedničku a díky patří pořadatelům, kteří dokázali za tak krátkou chvíli udělat velmi kvalitní soutěž. Úvodní RZ vyšla dle mých představ, bohužel na dalším testu jsme měli defekt a propadli se až 78.místo. Nechtěli jsme to ale vzdát, a tak jsme bojovali dál. Chtěli jsme si to užít, protože to byl možná můj letošní poslední rallysprintový start. Z celkové dvanácté příčky, kam jsme se nakonec posunuli a z vítězství v Poháru Pirelli mám radost,“ zhodnotil své účinkování ve Vyškově Josef Semerád.

O druhé místo spolu svedli až do závěrečným metrů Martin Hudec a Jan Havel. V cíli byl úspěšnější Hudec s devátou evolucí vozu Mitsubishi Lancer, když svého soupěře porazil o pět vteřin. Hudcovi se v letošním roce příliš nedaří, poslední dva závody kvůli havárii nedokončil, a tak cílová rampa byla pro posádku prioritou.

Body za čtvrté místo si připsal rovněž Karel Macek, který jako jediný z účastníků Poháru Pirelli disponuje vozem Toyota Corolla S2000.

Mezi en-trojkami zvítězil Oldřich Hrubý s Renaultem Clio Sport, za což získal deset bodů. V celkovém pořadí má na svém kontě 48 bodů, čímž se posunul na průběžné první místo, kde má k dobru osmibodový náskok. Cíl nespatřil kvůli technické závadě David Štefan (Peugeot 206 RC).

Nejzajímavější souboj však nabídla třída N2. Do předposlední rychlostní zkoušky vedl Lichovník s Hondou Civic VTi. Bohužel na posledním měřeném úseku ztratil více než minutu na Kaválka a propadl se na druhé místo, právě za pilota s vozem Suzuki Swift Sport. Smůlu měl tentokráte suverén Jaroslav Pešl, který v letošní sezóně dokázal čtyřikrát zvítězit. Na první rychlostní zkoušce havaroval a musel ze soutěže odstoupit.

Mezi nejslabšími áčky si pro vítězství dojel Martin Lošťák s vozem Škoda Felicia, když dokázal porazit Roberta Čonku (Škoda Felicia Kit Car). Smůlu měl opět Lumír Galia, kterého hned na úvodním testu zastavila technická závada.

Cíl nespatřil ve třídě SA1 ani Jiří Hendrich s vozem Mitsubishi Lancer EVO VI, jenž kvůli poruše motoru neodstartoval do první RZ.

Naopak spokojený mohl odjíždět z okolí Vyškova Tomáš Král, který dokázal dojel všech letošních pět startů. Na svém kontě by měl 50 bodů, ale kvůli nízkému počtu startujících v této třídě nemůže být hodnocen v celkovém pořadí Poháru Pirelli.

Posledním rallysprintovým závodem letošního Poháru Pirelli budou Rally Jeseníky, kde se rozhodne o celkovém vítězi. Nejlépe má zatím nakročeno Oldřich Hrubý.

Průběžné pořadí Poháru Pirelli po Admiral Rally Vyškov:

1. Oldřich Hrubý 48
2.Jaroslav Pešl 40 bodů
3. Václav Lichovník 40
4. Josef Semerád 38
5. Jan Havel 38
6. Martin Lošťák 38
7. Roman Štefan 36
8. Aleš Kaválek 32
9. Zdeněk Václavík 30
10.Martin Hudec 26

 

Vytisknout

Diskuze: Vyškov: Semerád potřetí nejrychlejší v Poháru Pirelli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Aleš Loprais postupuje na medailovou pozici i přes obnovené problémy s řízením

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud