Vyškov: Osmnáct dvojic o body v Poháru Pirelli

Tomáš Urban, 4. září 2009, 20:41 Google+

Rallysprintový šampionát pokračuje dalším podnikem v okolí Vyškova, kde se uskuteční Admiral Rally Vyškov, který nahradil zrušené Rally Prachatice. Na posádky je připraveno osm náročných rychlostních zkoušek, které jsou rozděleny do tří sekcí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
stobart

stobart | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na startu soutěže opět nechybějí pravidelní účastníci Poháru Pirelli, který je v letošní sezóně v rámci rallysprintového šampionátu vypsán premiérově. Oproti velkému mistrovství, startuje v malém šampionátu daleko více posádek, a tak diváci mohou vidět souboje do posledních metrů. „Průběh Poháru Pirelli je velmi zajímavý a sám si netroufám tipovat kdo se stane celkovým vítězem. Myslím, že se můžeme těšit na napínavé souboje do konce celého poháru,“ řekl Zdeněk Vacl.

Nejpočetnější startovní pole Poháru Pirelli nabídne opět třída N4, kde se představí sedm posádek. Největšími favority jsou Josef Semerád s Romanem Niemetzem na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Semeráda letos prováží ve sprintech smůla, a tak má na svém kontě pouze dvě vítězství a jedno druhé místo.

Nejúspěšnějším jezdcem třídy N4 je prozatím Jan Havel, který v letošní sezóně dokázal zvítězit jednou a dvakrát dojet na druhém místě.

Naopak se nedaří Martinu Hudcovi. Ten zvítězil při prvním závodě, ale poté několikrát havaroval, a tak má na svém kontě pouze osmnáct bodů.

Z dalších účastníků jmenujme Michalíka, Skulu (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), Havláska (Subaru Impreza STi) a Macka (Toyota Corolla S2000).,

Ve třídě N3 se představí Oldřich Hrubý s Renaultem Clio a David Štefan, který usedne do vozu Peugeot 206 RC. Lépe se prozatím daří Hrubému, který má 38 bodů a atakuje nejvyšší příčky Poháru Pirelli v celkovém pořadí.

Nejslabší enka mají ve Vyškově zastoupení ve třech posádkách. V celkovém pořadí letošního ročníku rallysprintového Poháru Pirelli získal prozatím nejvíce bodů Jaroslav Pešl, startující s vozem Honda Civic VTi. Tento jezdec nebude chybět ani v okolí Vyškova a bude bojovat o letošní páté vítězství a upevnění vedoucí příčky.

Znepříjemnit mu to budou jistě chtít Kaválek (Suzuki Swift Sport), či Lichovník s Hondou Civic VTi.

Mezi nejsilnějšími áčky s jednou poháněnou nápravou se tentokráte nepředstaví ani Pohner a ani Roman Štefan.

Áčkové vozy tak zachraňují čtrnáctistovky, kde bude startovat trojice jezdců ve složení Lošťák, Galia a Čonka. Všichni startují s vozy Škoda Felicia. Galia a Čonka dokonce s vozem Škoda Felicia Kit Car.

Početné pole startujících doplňují ještě ve třídě D9 Tomáš Král (Škoda Fabia RS) a v SA3 Jiří Hendrich s vozem Mitsubishi Lancer EVO VII.

Zdeněk Vacl:Průběh Poháru Pirelli je velmi zajímavý a sám si netroufám tipovat kdo se stane celkovým vítězem. Myslím, že se můžeme těšit na napínavé souboje do konce celého poháru.

Průběžné pořadí Poháru Pirelli před Admiral Rally Vyškov:


1. Jaroslav Pešl 40 bodů
2. Jan Havel 38
3. Oldřich Hrubý 38
4. Roman Štefan 36
5. Václav Lichovník 32
6. Zdeněk Václavík 30
7. Josef Semerád 28
8. Martin Lošťák 28
9. Aleš Kaválek 22

Vytisknout

Diskuze: Vyškov: Osmnáct dvojic o body v Poháru Pirelli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Valoušek, Pavel

Brynildsen přesedne do Škody Fabia S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud