Rally svátek s bratry Szejovými

RallyZone.cz, 17. května 2018, 17:40 Google+

Tento víkend budou Jižní Čechy (Český Krumlov a České Budějovice) hostit třetí závod Mistrovství České republiky v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Historické město Český Krumlov bude kulisou dalšího velkého svátku automobilového sportu, kterého se zúčastní také tým GK Forge Kowax Racing. Bratři Szejové se utkají s velmi zkušenými protivníky, cílem bude vylepšit osmé místo získané před třemi týdny na Rallye Šumava Klatovy.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

V rámci letošního ročníku Rallye Český Krumlov se odjede nejen třetí podnik Mistrovství České republiky v rally, ale také několik dalších doprovodných závodů. Jedná se o třetí závod českého šampionátu v rally historických vozidel, diváci se mohou těšit i na Legendy. A co více, součástí je také závod vozidel s alternativním pohonem a závod RC modelů na dálkové ovládání. Díky tomu budou moci návštěvníci soutěže a fanoušci rally obdivovat více než stovku vozidel. Jarek a Marcin Szejové změří své síly se šestnácti rivaly ve vozech specifikace R5 nebo WRC, mezi nimi bude i lídr českého šampionátu a druhý muž světového seriálu WRC2 Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody Motorsport na domácích tratích vyhrál už 19 závodů za sebou.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Harmonogram třetího závodu českého šampionátu čítá 15 rychlostních zkoušek, které tvoří trasu o celkové délce necelých 160 kilometrů. Konfrontace se silnými českými soupeři nebude jistě jednoduchá, přesto je cílem týmu z Ustroně vylepšení letošního nejlepšího umístění, kterým bylo osmé místo v posledním závodě Rallye Šumava Klatovy.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Závod odstartuje v pátek odpoledne v 15:35, kdy závodníci vyjedou na výjimečnou diváckou RZ na výstavišti v Českých Budějovicích, nacházející se vedle servisního parku. To umožní fanouškům obdivovat na jednom místě nejen mechaniky pracující na závodních vozech, ale také jezdce a navigátory bojující o nejlepší čas. Vítěze třetího podniku Mistrovství ČR v rally a výsledek polského týmu poznáme v sobotu kolem 16:30, kdy se první závodníci objeví v cíli poslední rychlostní zkoušky. Následně je čeká přesun na cílovou rampu do Jelení zahrady v Českém Krumlově.

Jarek Szeja: Tento rok měl pro nás být příležitostí využít zkušenosti získané v loňské sezóně za volantem ´er pětky´. Neočekával jsem, že to půjde hladce a že se výsledky dostaví samy od sebe. Už v Česku závodím dlouho a vím, že udržet se na předních příčkách je nezvykle těžké, protože počet dobrých závodníků v nejlepších autech roste každým závodem. Nic to neubírá na faktu, že právě silná konkurence je pro nás zábavou a motivací. Jsem rád, že jsme schopni měřit se s opravdovou sportovní výzvou. Český Krumlov se zdá být tiché a klidné město, které zaplňují turisté, ale tratě kolem něj jsou rychlé a zrádné. Kopcovitý terén vytváří těžké podmínky a technické pasáže zase zajímavé rychlostní zkoušky, kterými je Česko známé. Chceme jet rychleji než v předchozích závodech, ale nezapomeneme ani na potřebnou pokoru. Bude důležité vůbec do cíle dojet a pak teprve myslet na výsledek.

Marcin Szeja: Rallye Český Krumlov je zajímavý, ale také velmi těžký závod. Třikrát jsme zde startovali a víme, že zdejší rychlostní zkoušky jsou dost specifické. Doufám, že nám vyjde počasí, které nám o něco usnadní souboje s konkurencí. Mám na mysli déšť a mokrý povrch, který je na jihu Čech téměř tradicí. Účast na Rallye Český Krumlov je pro nás vždy příjemný zážitek, protože organizátoři připravují opravdovou oslavu rally sportu, která vždy táhne davy fanoušků. Nechybí dodatečné atrakce, RZ v těsné blízkosti servisního parku nebo noční zkoušky. Doufám, že si se vším dobře poradíme a vrátíme se domů se skvělým výsledkem.

V sezóně 2018 Jarka a Marcina Szeje podporují: GK Forge Grelowski Kovoobráběčství, Kowax Welding, Darma, Deco-Car, Minimax, Viralseed a Střešní Krytiny Pniok Sylwester a mediální partneři Motowizja a portál OX.pl, a také Rádio Bielsko a Wirtualna Polska.

Zdroj: GK Forge Rally Team

Vytisknout

Diskuze: Rally svátek s bratry Szejovými

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Do Českého Krumlova v nové sestavě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud