Do Českého Krumlova v nové sestavě

RallyZone.cz, 17. května 2018, 17:29 Google+

Racing 21–Klokočka Škoda team se představí o víkendu v rámci 46. ročníku Rallye Český Krumlov v novém jezdeckém složení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V roli navigátorky usedne vedle Vojtěcha Štajfa do soutěžního vozu Škoda FABIA R5 Marcela Ehlová. V rámci soutěžního projektu Racing 21 se jedná o její premiérový start, ale společně už tato posádka v minulosti odjela šestnáct automobilových soutěží. V Českém Krumlově tak bude navigátorka Marcela Ehlová opět po boku Vojtěcha Štajfa po více jak pěti letech. Tuto atraktivní jihočeskou soutěž domácího šampionátu však již jednou společně absolvovali, a to v roce 2012, kdy obsadili v kategorii produkčních vozů celkově 7. místo. Nové angažmá je pro Marcelu Ehlovou letošním návratem do světa automobilových soutěží.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Nabídka Vojty na můj návrat do závodního vozu byla trochu nečekaná, ale zároveň mě jeho rozhodnutí udělalo radost. Myslím, že kdyby nebylo mé vážné nehody s jiným jezdcem v roce 2013 a následné dlouhé zdravotní rehabilitace, jezdili bychom spolu asi dodnes. Vedle Vojty to byla skvělá doba v mé navigátorské kariéře a nejraději vzpomínám na těžkou, ale současně nádhernou soutěž Rally Monte Carlo v roce 2010. Teď bude pro mne největší výzvou přechod na Vojtův rozpis, který se liší od rozpisu Mirka Jakeše, se kterým jsme v Českém Krumlově dojeli v posledních dvou ročnících na pódiovém umístění. Od Vojty očekávám rychlost, pozitivní klid a vzájemnou důvěru v autě bez zbytečného stresu. Pátečního startu se vážně nemohu dočkat,“ prozradila během seznamovacích jízd v okolí Českého Krumlova posila Racing 21 – Klokočka ŠKODA teamu Marcela Ehlová, která se zúčastní tohoto podniku již po šesté ve své kariéře.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Cibulka, Michal - RallyZone.cz

Pro Vojtěcha Štajfa bude letošní 46. ročník této tradiční soutěže jeho devatenáctým zdejším startem za volantem soutěžního vozu. V České Krumlově navíc startoval v počátcích své sportovní kariéry ještě ve třech ročnících v roli navigátora. Tato soutěž se řadí k těm více úspěšným z pohledu počtu celkově dokončených ročníků v jednotlivých letech (úspěšnost 72%). Celkem sedmkrát zde Vojtěch Štajf dojel v desítce nejrychlejších celkové klasifikace. O nadcházejícím víkendu se bude snažit opět navázat na svůj kvalitní výkon během většiny rychlostních zkoušek na minulé soutěži Rallye Šumava.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

„Předně bych chtěl poděkovat našim týmovým mechanikům, kteří dokázali dát auto po havárii na Šumavě do stoprocentního stavu. Jeho oprava byla navíc časově ztížena naší účastí v Jordánsku, ale kluci to zvládli na výbornou a patří jim za to náš respekt. Co se týká změny navigátora je jasné, že výměna uprostřed sezóny není nikdy ideální, ale my se s Marcelou dlouho známe a víme, co od sebe navzájem čekat. Jsem si jist, že i tak náročnou soutěž, jakou je Rallye Český Krumlov, tato změna nijak negativně neovlivní,“ potvrdil po seznamovacích jízdách Vojtěch Štajf a dodal: „Dnešní psaní rozpisu na trati probíhalo sice za mokra, ale předpověď počasí slibuje na víkend především sucho, takže očekávám celkové zrychlení na jednotlivých rychlostních zkouškách. Až na jednu erzetu, která mi přijde nová, jsou úseky tratí voleny velmi podobně, jako v minulých letech, což je dobré pro zachování celkové atraktivity soutěže. Mým cílem je držet rytmus i tempo, které jsem jel na Šumavě a lehce ironicky řečeno, rád bych dojel o ty pověstné tři kilometry dále, tedy do cíle."

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

46. ročník Rallye Český Krumlov začíná v pátek 18. května krátce po půl čtvrté na Výstavišti v Českých Budějovicích.

Zdroj: Racing 21

Vytisknout

Diskuze: Do Českého Krumlova v nové sestavě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

EuroOil-invelt team před Krumlovem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud