FIA Rally seminář 2011 v německém Stuttgartu

Josef Janoušek, 13. února 2011, 14:54 Google+

Ve dnech 5. - 6. února 2011 se v německém Stuttgartu konal seminář FIA, kterého se zúčastnili i zástupci AMK Rallye Český Krumlov. Seminář byl určen pro všechny pořadatele závodů mistrovství Evropy i evropského poháru, sportovní komisaře FIA a pozorovatele FIA. Zaměřen byl především na novinky v řádech a připomenutí všech bezpečnostních aspektů při pořádání automobilových soutěží.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po úvodním slově, které pronesl Ing. Radovan Novák, následovalo představení nově zvolené rally komise. Nový předseda této komise Jonathan Ashman z Velké Británie představil vizi, jakým směrem se bude ubírat rally v následujících letech a zdůraznil důležitost bezpečnostních opatření v rally. Bezpečnost byla ostatně hlavním tématem celého semináře, stejně jako každý rok. Je zřejmé, že FIA se maximálně zaměřuje na bezpečnost soutěžících i diváků.

Dalším bodem semináře bylo seznámení účastníků se změnami ve sportovních řádech pro letošní rok, kterých je více než sto. Snahou při tvorbě řádů pro letošní rok bylo jejich zjednodušení a vyjasnění a co největší shoda s řády pro mistrovství světa. Zajímavou a vítanou změnou je, že se etapa opět nazývá etapa a nikoliv den. Druhý den se seminář zabýval bezpečností automobilových soutěží. Přednášku vedl člen bezpečnostní komise FIA Ing. Jan Regner z České republiky, který všechny účastníky během dvouhodinové přednášky podrobně seznámil se všemi bezpečnostními aspekty automobilových soutěží.

Seminář byl také možností setkat se s oficiálními činovníky mezinárodní automobilové federace, kteří v květnu dorazí na naši soutěž, a oficiálně je pozvat do Českého Krumlova. Pozorovatelem mezinárodní automobilové federace bude pan Wolfgang Gastorfer z Německa, který již byl na naší soutěži v roce 2009 (první ročník, který byl součástí evropského poháru). Hlavním sportovním komisařem bude pan Wilhelm Singer z Rakouska, který byl v Českém Krumlově ve stejném roce.

Vytisknout

Diskuze: FIA Rally seminář 2011 v německém Stuttgartu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kulig, Janusz

Janusz Kulig 1969 - 2004

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud