Populární Kopná se vrací do Slušovic

Roman Ordelt, 15. dubna 2011, 08:58 Google+

Druhý podnik osmidílného seriálu Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrally 2011 Impromat Rallysprint Kopná se nezadržitelně přiblížil. Nejpopulárnější český rallysprint letos čeká již devatenáctý ročník, který se pojede v termínu 13. – 14. května. Podstatnou novinkou je po roční odmlce návrat centra soutěže do Slušovic.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Důvodem přesunu je dlouhodobá uzávěra a rekonstrukce mostu na silnici III/496 ve Vizovicích – Razově v těsné blízkosti loňské servisní zóny, která byla umístěna v prostorách firmy Gelur.

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota na tuto změnu pružně zareagovali a vrátili centrum soutěže opět do Slušovic. Kvůli tomu navíc museli podstatně změnit také trať i časový harmonogram rallysprintu. „Do celkové koncepce nám nezapadala rychlostní zkouška Barák, z tohoto důvodu jsme zařadili známý rychlostní test Hvozdná, který startuje ve Veselé a cíl má nad dostihovou dráhou u Březové. Pro diváky atraktivní bude náročný sjezd na srdce v Nových Dvorech,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Rallysprintu Kopná. V itineráři soutěže najdeme vedle Hvozdné dále rychlostní zkoušky s názvy Kameňák, Kopná a Raková. Startovní pole čeká hned na úvod náročná erzeta Kameňák, která měla premiéru při loňském ročníku. „Jsme rádi, že jsme se dohodli s majitelem této lesní cesty a tento velmi obtížný úsek můžeme zařadit do soutěže i letos. Navíc jsme ho zařadili jako úvodní rychlostní zkoušku. Společně s klasickým úsekem erzety Kopná se jedná o hlavní divácké taháky letošní Kopné. Získat povolení od příslušných institucí je rok od roku stále těžší,“ pověděl Josef Minařík.

Celkem trať 19. Impromat Rallysprint Kopná měří 166 km a obsahuje osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 78 km. Pořadatelé umístili startovní a cílovou rampu na slušovické náměstí, ředitelství soutěže najde azyl v budově Fagusu a servisní areál bude umístěn v rozlehlém prostoru u dostihové dráhy. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen je opět situováno do oblíbené stodoly na rozcestí v Trnavě. „Do role moderátorů večerního vyhlášení jsme angažovali oblíbenou dvojici herců Dalibor Gondík a Otakar Brousek. Navíc se zúčastní oba pánové aktivně letošního ročníku Kopné, neboť pojedou v barvách našeho autoklubu na dieslovém voze Škoda Fabia RS. Pro diváky to bude příjemné zpestření startovního pole,“ řekl Josef Minařík.

Generálním partnerem rallysprintu je opět zlínská společnost IMPROMAT, která před jedenácti lety navázala spolupráci s organizátory z Podkopné Lhoty a neodmyslitelně patří do názvu soutěže. Mimochodem, pro organizátory z Podkopné Lhoty se rychle přiblížil jubilejní dvacátý ročník Kopné. A jaké startovní pole mohou očekávat diváci při letošním ročníku Kopné? „Určitě velmi kvalitní. Počítáme s tím, že se objeví ve Slušovicích Roman Kresta, Jaromír Tarabus, Antonín Tlusťák, Grzegorz Grzyb z Polska, Roman Odložilík, Miroslav Jakeš a další. Navíc pro řadu posádek to bude ideální test před Českým Krumlovem. Předpokládám,  že určitě naplníme kvótu sto posádek i zásluhou soutěžích z K4 Poháru České republiky. Malý mistrák slibuje v letošní sezoně mimořádnou podívanou a diváci se mají opravdu na co těšit,“ uzavřel ředitel Josef Minařík.  

Zvláštní ustanovení schválená Federací automobilového sportu, přihlášku pro soutěžící a časový harmonogram k 19. ročníku Impromat Rallysprint Kopná lze stáhnout na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz. Další informace přineseme v následujících tiskových zprávách.

Vytisknout

Diskuze: Populární Kopná se vrací do Slušovic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Úmrtí

Poslední rozloučení s Jiřím Skoupilem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud