AGROTEC MOGUL rally přibližuje tratě druhé etapy

Tomáš Urban, 29. května 2011, 20:41 Google+

Doufejme, že při AGROTEC MOGUL rally Hustopeče nebude po první etapě rozhodnuto. Při letošní vyrovnanosti špičky je to asi nereálné, a tak čtyři úseky druhé etapy hustopečské soutěže (11. června 2011) ještě výrazně zamíchají kartami.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

V dopolední sekci čekají na soutěžící dva úseky, každý ve dvou průjezdech. Druhým nejdelším testem soutěže bude RZ 5, 7 Starovice – MOGUL (16,94 km).
„Vložka využívá známý úsek u obce Starovice, částečně využívaný k testování soutěžních speciálů. Letos byl upraven do okruhové verze. Celá erzeta vede po úzkých asfaltových obslužných komunikacích. Z bezpečnostních důvodů zde platí zákaz vstupu diváků do vnitřní části okruhu. Diváky bych rád pozval do komentované zóny v místě H (Starovice – maják), situovaném v okolí pravého odbočení,“ popisuje ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Druhou zkouškou dopolední sekce bude RZ 6, 8 Šitbořice – MOSS Logistics (9,58 km).
„RZ je totožná s předchozími ročníky soutěže. Je spíše rychlejšího charakteru, v jejím průběhu se vystřídají úzké pasáže i místa na širokých komunikacích,“ stručně přiblížil Kouřil.

Hustopečská soutěž bude vrcholit v sobotním odpoledni, v totožné kombinaci dva testy – dva průjezdy. Odpolední část zahájí RZ 9, 11 Bořetice – WÜRTH (15,64 km).
„Úsek, který se jezdí při Hustopečích pravidelně. Letošní změna proběhla na posledních chvíli, vnímáme ji trochu jako nouzové řešení. Vložka opět zavítá na Kraví horu, nechybí porce šotoliny či technická lesní pasáž. Test je hodně členitý a určitě může míchat kartami,“ doufá Kouřil. 

Závěr sekce i soutěže obstará nejdelší zkouška RZ 10, 12 Diváky – AMBRA (18,33 km).
„Tato známá erzeta se jezdí pravidelně, letos poprvé v protisměru a s opětovně zařazeným průjezdem Nikolčicemi. Zkouška startuje na úzké lesní asfaltové komunikaci, následuje pěkná šotolina a dále technické klesání po kluzkém asfaltu. Komentovaná zóna v obci Diváky patří k zajímavým a divácky atraktivním místům. Po průjezdu obce Nikolčice čeká na účastníky ještě několik přechodů asfalt – šotolina. Prostě hustopečská klasika,“ doplňuje ředitel AGROTEC MOGUL rally.

 

Vytisknout

Diskuze: AGROTEC MOGUL rally přibližuje tratě druhé etapy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin

Martin Semerád před poslední etapou Rally Argentina

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud