Vítejte ve Zlíně, pane Parro Vidale!

Roman Ordelt, 22. srpna 2011, 21:34 Google+

Zlínští pořadatelé znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA na letošní již 41. ročník populární barumky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizační štáb v čele s ředitelem soutěže Miloslavem Regnerem každoročně odvádí skvělou práci. Soutěž je hodnocena jako jedna z nejlépe organizovaných rally v Evropě, neboť obdržela v předchozích letech výborné hodnocení pozorovatelských zpráv a rovněž reference klíčových činovníků FIA jsou na barumku velmi pozitivní.

Podruhé přijede do Zlína v roli pozorovatele FIA pan Jordi Parro Vidal ze Španělska. Poprvé zavítal do České republiky před třemi lety. Pan Vidal má motoristické kořeny v rodině, neboť jeho otec pořádal závody automobilů do vrchu a v současnosti se angažuje jako funkcionář při závodech na okruzích. „Před třemi lety nám přidělil velký počet bodů a byl velmi spokojený. V letošním roce může velmi přesně hodnotit, co se zlepšilo. Dobře si pamatuje tehdejší připomínky a nedostatky, což rovněž pořadatel bedlivě sleduje prostřednictvím hodnotících zpráv. Určitě se zaměří na mínusové body a jejich odstranění ze strany organizátora. Pravděpodobně přijede s doprovodem. Pan Vidal je mladý, příjemný a vzdělaný pán, který plynule hovoří několika světovými jazyky,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín.

Ve funkci hlavního sportovního komisaře přijede do Zlína pan Hans-Christoph Mehmel. Tento Němec Českou republiku velmi dobře pozná, neboť již třikrát navštívil Zlín. „V minulých letech zastával i funkci předsedy FIA rally komise. Jedná se o velmi zkušeného a korektního pána, se kterým se velmi dobře spolupracuje. Je velmi nadšený podnikatelskou myšlenkou Tomáše Bati a doslova ho nadchnul Baťův výtah v 21. budově. Do Zlína přijede po vlastní ose automobilem,“ řekla Regnerová. Dalším sportovním komisařem bude Brit Andy Millns, který přijíždí do Zlína vůbec poprvé. „Původně chtěl přijet vlakem, ale nakonec zvolil leteckou přepravu z Londýna do Brna. Zde zůstane tři dny a poté plánuje autobusem přesun do dějiště soutěže. Jak říká, chce poznávat nové krajiny a země. Dříve pracoval ve štábu RAC Britské rally,“ pověděla Regnerová.

V roli sportovního komisaře se představí i Mgr. Tomáš Kunc, který bude vykonávat tuto funkci již počtvrté. Sekretářem sboru sportovních komisařů je Luděk Kopecký z České republiky. V historii barumky zavítá již podesáté do Zlína technický komisař FIA, jenž má dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykonává Lionel Carre z Francie.  

Bezpečnostním delegátem ASN je Ing. Vladimír Ondroušek, ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Stanislav Mrkvan, hlavním časoměřičem je Eva Skýpalová. Ve funkci činovníků pro styk s jezdci se představí Wolfgang Gastorfer z Německa a Barbora Nováková z České republiky.


DELEGOVANÍ ČINOVNÍCI

FIA Pozorovatel: Jordi PARRO VIDAL (FIA)
Sportovní komisaři: Hans-Christoph MEHMEL – President (FIA), Andy MILLNS (FIA), Mgr. Tomáš KUNC (ASN)
Technický delegát FIA: Lionel CARRE (FIA)
Bezpečnostní delegát ASN: Ing. Vladimír ONDROUŠEK (CZE)
Hlavní technický komisař: Stanislav MRKVAN (CZE)
Hlavní časoměřič: Eva SKÝPALOVÁ (CZE)
Sekretář SSK: Luděk KOPECKÝ (CZE)
Činovníci pro styk se soutěžícími: Wolfgang GASTORFER (DEU), Barbora NOVÁKOVÁ (CZE)

Vytisknout

Diskuze: Vítejte ve Zlíně, pane Parro Vidale!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin

Martin Prokop si letos moselské víno příliš nevychutnal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud