Pecha s Mini čeká Valašská Rally

Zita Vinšová, 21. března 2012, 20:23 Google+

O nadcházejícím víkendu se naplno rozjede česká rallyová sezóna 2012. I když první podnik letošního roku Jänner Rallye se jel takřka před třemi měsíci, pravý kolotoč závodů začne Valašskou Rallye.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech – Petr Uhel je po prvním závodě na druhém místě v českém mistrovství, hned za továrním teamem Škody Motosport, což je pro ně s novým vozem Mini Cooper v letošní velké konkurenci skvělá výchozí pozice. Jak probíhají pečlivé přípravy na další soutěž popisuje Václav Pech: „Speciál Mini Cooper S2000 1,6T je pro naši posádku i mechaniky stále nové auto, které má před sebou určitě ještě další vývoj. Uskutečnili jsme s ním  několikadenní testování za přítomnosti technika z anglického Prodrive, kde tyto speciály staví. Během testů jsme vyzkoušeli široké spektrum nastavení motoru, podvozku, geometrií a svornosti diferenciálů. Těmito zkouškami se nám povedlo nastavit Mini tak, aby se mě řídilo ještě lépe a při změnách povrchů nebo počasí jsem věděl, jak „miníka“ přenastavit.“

Valašská Rallye je známá častým střídáním povrchů asfaltů a náročnosti rychlostních zkoušek. „S Petrem nám podobný charakter závodu sedí, je to trochu i o improvizaci a důkladném tréninku. Musíme často měnit styl jízdy a vše mít podrobně popsané v rozpise. Už se těšíme,“  říká Václav Pech, vítěz „Valašky“ z roku 2003 a  2005.

"V záloze máme i druhý speciál Mini, který vystavujeme na střeše naší rodinné firmy,“ směje se Václav Pech a dodává: „Stalo se už tradicí, že podle auta s kterým závodíme necháváme dělat na firmu zvětšenou maketu, podle které nás lidé snáze najdou. A tak nyní je na střeše Mini John Cooper Works 1,6T v poměru 1,5 : 1.“

Do soutěže s centrem ve Valašském Meziříčí odstartuje posádka EuroOil-invelt team Pech – Uhel s vozem Mini Cooper s číslem 1 v pátek  v 17,30hod. a na jezdce čeká během dvou dnů celkem 496km. Vítěz projede cílovou rampou v soboru v 17,45hod. na náměstí ve Valašském Meziříčí.

Vytisknout

Diskuze: Pecha s Mini čeká Valašská Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rujbr, patrik

Nová sezóna a nová výzva

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud