AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče má konečnou podobu

Tomáš Urban, 22. května 2012, 17:27 Google+

Mediasport MMČR 2012 se po nadcházející zastávce v Českém Krumlově konečně přesune do jihomoravského regionu. AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče pomalu klepe na dveře, uskuteční se ve dnech 22. – 23. června 2012.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Hustopečská soutěže zůstává součástí FIA Evropského poháru rally – Region Central (koef. 5) a v rámci českého šampionátu se bude na jižní Moravě bojovat o mistrovské body popáté v sezoně. Organizátoři přivítají na startu i tři značkové poháry Citroën Racing Trophy CZ, Clio R3 CzechTrophy a Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup. Po drobných komplikacích s původním záměrem organizátorů je na světě definitivní podoba letošního ročníku.

Proti loňskému harmonogramu bude zásadní změnou čas pátečního startu. Ten je stanoven na 19:30 z hustopečského náměstí. Posádky absolvují v úvodní etapě čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích(Velké Němčice, Němčičky).

„Původní plány vzaly za své kvůli uzavírkám hlavních komunikací v severo-jižním směru. Naše rally vždy koliduje s linkami IDS JmK a každoročně je, po dohodě s firmou KORDIS, dokážeme přesměrovávat. Bohužel letos není na mnoha místech je kam přesunout. Proto bylo nutné upravit časy tak, aby byl co nejdéle zachován plný provoz linek. Uzavírky ovlivní i pohyb diváků. Proto už nyní jsou zveřejněny v odkazu tak, aby se fanoušci mohli na situaci připravit,“ objasňuje Rudolf Kouřil.

Druhá etapa hustopečské soutěže odstartuje v 7:45 hodin, harmonogram obsahuje 8 měřených testů na čtyřech úsecích. V dopolední sekci se bude závodit na testech Starovice a Šitbořice, závěr soutěže se odehraje kolem Bořetic a Diváků. Právě RZ Diváky bude s 18,43 km nejdelším měřeným úsekem letošního ročníku.

„Druhý den vychází z loňského roku, i když místy se zásadními úpravami. Ve vztahu k divákům na okruhové zkoušce Starovice dojde, po loňském problému s nerespektováním pokynů pořadatelů a z toho plynoucím následným poničením úrody na polích kolem RZ, ke změnám tak, abychom o možnost využívat tento úsek v budoucnu nepřišli. O omezeních budeme následně diváky na našich stránkách informovat,“ doplnil Kouřil.

I letos pořadatelé AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče nabízí posádkám ve třídách 7, 8, 9 a 10 nižší vklad. Ten je na úrovni startovného dvoudenního podniku PČR, konkrétně 8.500,- Kč (+ DPH + pojištění). Uzávěrka přihlášek je 11. června 2012.

Více informací k AGROTEC rally Hustopeče k soutěži hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na AGROTEC Rally Hustopeče v sociální síti facebook.com.

 

Vytisknout

Diskuze: AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče má konečnou podobu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

chuchala, wojtek

Po uzávěrce…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud