Václav Pech jun. po MMČR Český Krumlov

Zita Vinšová, 31. května 2012, 09:40 Google+

Pěkný sportovní výkon posádky Pech – Uhel s MINI zastínila tragická nehoda jednoho ze spolujezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

,,Je těžké popisovat závod, který ve většině pohledů dopadl na výbornou. Bohužel byl poslední pro našeho kamaráda Aleše Zimolku. Za celý EuroOil-invelt team vyjadřuji hlubokou soustrast všem pozůstalým,“ Václav Pech jun.

Pech s Uhlem jeli do Českého Krumlova s cílem pokusit se získat další pódiové umístění a upevnit si průběžnou třetí pozici v šampionátu MMČR. Po náročných testech podvozku a nového nastavení jejich vozu MINI John Cooper Works S2000, 1,6 t, byly technické, ale současně hodně rychlé tratě Krumlova velkou výzvou. „Nové změny v nastavení se nám osvědčily a já se v MINI cítil zase o něco jistější. Auto se zlepšilo v zatáčkách a musel jsem tomu opět trochu přizpůsobit i jízdní styl. Na rychlejších úsecích oproti dvoulitrovým vozům ztrácíme kvůli menšímu výkonu motoru, ale snažíme se to dohánět v zatáčkovitých úsecích a na brzdách,“ říká Václav Pech jun.

 Už po třetí rychlostní zkoušce se posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel objevila na třetím místě a vydržela na ni až do cíle náročné soutěže. „Snažil jsem se od samého začátku jet na maximum, ale z přemíry snahy se mě ,,podařilo“ hned dvakrát prorazit pneumatiku a byla z toho znatelná časová ztráta. Po těchto peripetiích jsme se dostali na třetí pozici, která byla reálná, hned za tovární vůz Kopeckého a Krestu. Zkoušel jsem různé styly jízdy, které by mohly MINI vyhovovat, protože je stále o hodně jiné, než jsem byl léta s „Mitsubishi“ zvyklý. S celkovým výsledkem Rallye Český Krumlov jsme spokojeni, bylo to maximum co jsme byli schopni s Petrem dosáhnout. Za to samozřejmě musíme poděkovat celému teamu v čele s panem Jirovcem a všem svým reklamním partnerům, které se budeme snažit i nadále co nejlépe reprezentovat,“ uzavírá Václav Pech jun.
    

 


„Jsem rád, že Václav nejde přes hranu kalkulovatelného rizika. Občas se na některé RZ 
podaří jet téměř ekvivalent výkonu Honzy Kopeckého, ale zatím to není pravidlo. Víme, že    dokud nebudeme mít motor druhé evoluce, jsme výkonově Škodovkám příliš vzdáleni. Neříkám tím, že to je řešení všeho, ale na druhou stranu nějakého toho koně potřebujeme jako sůl,“ komentuje výsledek závodu generální ředitel a spolumajitel  společnosti Invelt Ing. Jiří Jirovec. 
     Dalším závodem EuroOil- invelt teamu bude 22. - 23.června jihomoravská Rallye Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. po MMČR Český Krumlov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Grönholmovi se v Americe zadařilo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud