Pech s MINI z Hustopečí přivezl body jen z prvního dne

Zita Vinšová, 29. června 2012, 11:38 Google+

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech s Petrem Uhlem a vozem MINI John Cooper Works S2000 - 1,6 turbo, vstoupila do Rallye Hustopeče třetím nejrychlejším časem na úvodní rychlostní zkoušce a po celou první etapu tuto pozici neopustila.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 ,,Na místní tratě jsme se těšili, širší úseky střídají úzké a specifické silničky mezi vinicemi. Místy bývá naplaveno bláto nebo písek a vše musíte mít pečlivě zaznamenáno v rozpise. Právě naplaveniny na trati, můžou být nejzáludnější. V noci před startem byla na Jižní Moravě bouřka a i proto vyrazili na trať těsně před prvním průjezdem naši ,,špióni“ táta s Jardou Palivem, aby vše zkontrolovali. Miník podvozkově fungoval výborně a i když výkonem motoru je stále o něco pomalejší, byla radost s ním na těchto erzetách závodit,“ popisuje Václav Pech.

Ve druhé etapě se Pech s Uhlem soustředili na udržení třetí pozice, která byla za výkonnějšími Fabiemi S2000, továrního Kopeckého a Kresty, maximem. Ztráta na druhého Krestu byla19sekund, ale víc než na útok, museli Plzeňané myslet na obranu, před zezadu dotírajícím Tarabusem a Valouškem.


,,Tempo bylo opravdu vysoké a i když jsme jeli na hranici možností, myslel jsem že mám vše pod kontrolou a nepouštím se do neúnosného rizika. Bohužel na třetí rychlostce od cíle soutěže jsem špatně odhadl před levotočivou zatáčkou klouzavý asfalt a Miník se začal ve vysoké rychlosti přetáčet do hodin. Zkusil jsem ještě za pomoci ruční brzdy dotočit auto úplně aby zůstalo na silnici, ale trefili jsme levým zadkem strom. I když to byl velký náraz, šlo pokračovat a dojet do cíle vložky a do následného servisu. Po časové ztrátě a důkladné kontrole vozu jsme se ale rozhodli dále nepokračovat, abychom neničili ještě další komponenty. Strašně mě tato chyba mrzí, protože všichni v teamu se snažili udělat pro dobrý výsledek co nejvíc. Každý si asi dovedete představit, kolikrát nám s Petrem ten zlomek vteřiny proběhl a ještě hlavou proběhne než ho trochu vytěsníme,“ popisuje nehodu Václav Pech.

Foto Tomáš Brázdil, Rallyzone.cz

„Jsem rád, že se klukům nic nestalo. Václav není jezdec, který bourá na každé druhé soutěži a zde zjevně odvádíme daň za jízdu na samotném limitu. MINI  je bohužel více poškozené než se na prvni pohled zdálo a do Bohemia Rallye je velmi málo času... Uvidíme, zda to budeme schopni stihnout, protože vůz bude muset s nějvětší pravděpodobností do Anglie," uvedl  generální ředitel společnosti Invelt Ing. Jiří Jirovec.


Teď čekají EuroOil-invelt team dva hektické týdny ve kterých musí Mini Coopera opravit, protože již 12.-14. července se jede Bohemia Rallye v Mladé Boleslavi. Budeme držet palce a už se těšíme  při Bohemii na posádku Pech-Uhel.

Vytisknout

Diskuze: Pech s MINI z Hustopečí přivezl body jen z prvního dne

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Dvě vteřiny od stupňů vítězů

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud