Racing21: Premiéra v evropském šampionátu historických vozů

RallyZone.cz, 6. května 2021, 13:10 Google+

Soutěžní tým Racing21 zažije o nadcházejícím víkendu svůj premiérový start v rámci FIA European Historic Rally Championship. Posádka Vojtěch Štajf – Vladimír Zelinka na voze Opel Kadett C GT/E odstartuje na 29. ročníku Historic Vltava Rallye.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Racing21

Racing21 | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

V sezóně 2021 je účast v evropském šampionátu historických vozů jednou z několika plánovaných aktivit soutěžního týmu Racing21 vedle startů v českém seriálu Rallysprint série s vozem kategorie R5. Letošní ročník Historic Vltava Rallye je druhým z devíti podniků Mistrovství Evropy historických vozů. Jezdec a manažer Vojtěch Štajf se v něm postaví na start se zkušeným navigátorem Vladimírem Zelinkou, legendou české rallyové scény 80. a 90. let. Společně se představí ve voze Opel Kadett C GT/E 16V z roku 1975 v kategorii 2 ve třídě C3.

Tento legendární soutěžní vůz, jehož historii psal mimo jiné i legendární jezdec Walter Röhrl, má Racing21 k dispozici od Ctirada Hájka. Za jeho volantem se objevila další známá jména ze světa rally, například Emil Triner, Tomáš Enge, Petr Fulín, Josef Peták, ale i finský jezdec Juho Hänninen. Nejvíce startů s tímto vozem má však na svém kontě Miroslav Janota, který v něm dokázal v roce 2010 zvítězit právě na Historic Vltava Rally a o rok později zopakoval úspěch v podobě celkového druhého místa v klasifikaci ME. S letošním startem Vojtěcha Štajfa se tento závodní Opel Kadett C GT/E objeví na soutěži v Klatovech již po čtvrté.

„K rozhodnutí startovat v evropském šampionátu historiků jsem dospěl během poměrně dlouhé zimní přestávky způsobené pandemickými opatřeními. Samozřejmě dnes už u mne převažuje spíše role manažera týmu a nedávný start našeho Pola GTI R5 s Nikolajem Grjazinem mi udělal obrovskou radost a věřím, že se ke spolupráci ještě někdy vrátíme. Já sám jsem ale věděl, že vedle řízení týmu ještě nechci pověsit přílbu na hřebík. Zároveň jsem ale ve svém závodění potřeboval nový impuls. Jsem tím, kdo má rád výzvy a start s historikem na Evropě, jako návrat ke kořenům motorsportu, tenhle cíl rozhodně naplňuje. K mému rozhodnutí přispěla také reprezentační nominace, kterou mi letos opět udělil Autoklub ČR, čehož si velmi vážím“ řekl ke své nové výzvě v rally jezdec Vojtěch Štajf a dodal: „Nedávné testy s historickým Opelem ukázaly, že jeho ovládání není vůbec jednoduché a absolutně nesrovnatelné s řízením moderních soutěžních vozů. Na druhou stranu, Kadett mě doslova uchvátil svým zcela ryzím projevem na silnici. Do Klatov se proto hodně těším a rozhodně bychom se Vláďou chtěli ucházet o pódiové umístění v naší kategorii.“

Tým Racing21 plánuje v rámci FIA European Historic Rally Championship start ve vybraných soutěžích: „Z mé strany je náš start v historicích takovým symbolickým poděkováním Vláďovi Zelinkovi, který mi už více něž patnáct let jezdí na velkých soutěžích špióna. S ním můžu být v autě hodně v klidu, protože velmi dobře zná můj rozpis, i když v tomhle autě bude psaní rozpisu trochu odlišné. Myslím, že pro Vláďu to bude zase takový návrat do závodnického světa a spolu si to pořádně užijeme,“ doplnil výběr na pozici navigátora Vojtěch Štajf, který se Zelinkou startoval mimo jiné i v rámci dvou účastí ve slavném závodě La Carrera Panamericana v letech 2014 a 2015.

29. Historic Vltava Rally, která je letos vlivem pandemických opatření bez účasti diváků, začíná v pátek 7. května v 15.45 na náměstí v Klatovech a končí na stejném místě o den později v odpoledních hodinách. Na posádky čeká ve dvou dnech 12 rychlostních zkoušek v okolí Klatov o celkové délce 135 kilometrů.

Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 

www.racing21.cz 

Komunikace:
Tomáš Vaněk
PR manažer, RACING 21
E-mail: tomas.vanek@vizus.com
Mobil: +420 734 313 315

Vytisknout

Diskuze: Racing21: Premiéra v evropském šampionátu historických vozů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mareš, Filip - Bucha, Radovan

Mareš s Buchou před startem Šumavy

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud