Mareš s Buchou před startem Šumavy

RallyZone.cz, 6. května 2021, 13:07 Google+

Filip Mareš s Radovanem Buchou nebudou chybět ani na stratu druhé soutěže letošního kalendáře MČR, kterou už o tomto víkendu bude 55. ročník Rallye Šumava Klatovy. Po Valašské Rally drží posádka hájící barvy Laureta Auto Škoda Teamu průběžnou druhou pozici v tabulce mistrovství a jejich hlavním cílem pro šumavskou soutěž, bude potvrzení rychlosti z úvodního závodu české soutěžácké sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mareš, Filip - Bucha, Radovan

Mareš, Filip - Bucha, Radovan | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Boleslavská posádka Mareše a Buchy odstartuje do Rallye Šumava Klatovy se startovním číslem 2 a jejich soutěžním náčiním bude již tradičně vůz Škoda Fabia Rally2 evo připravovaný jenišovickým Rexteamem. V přípravě na druhý závod MČR, absolvoval tým start na věhlasné Rallye Sanremo. Na italské půdě ale české dvojici „pšenka příliš nekvetla": „Na Sanremu nás hned v úvodu soutěže potrápili dva defekty pneumatik a brzy jsme ze závodu museli odstoupit. To nás i s odstupem času hodně mrzí, protože jsme se v Itálii chtěli co nejlépe připravit na další české závody," připomněl italské trápení Radek Bucha a dodal: „O to více jsme v další fázi příprav na Šumavu zabrali a věřím, že jsme dobře připravení podat v okolí Klatov velmi kvalitní výkon."

Přípravu na 55. ročník nejstarší české automobilové soutěže, zakončili Filip s Radkem ve středu, krátkým testem v blízkosti místa konání závodu. Na tratích bývalé RZ v okolí Nuzína, měli možnost vyzkoušet jak mokrou, tak suchou trať. „Jsme moc rádi, že se do naší přípravy podařilo zařadit i test přímo na Šumavě. Počasí bylo ve středu spíše aprílové, takže jsme mohli vyzkoušet i různé varianty pneumatik Michelin," prozradil Mareš spokojenost s proměnlivými podmínkami na testu a pokračoval: „Uvidíme, zda nás i v závodě potká nestálé počasí, nebo ne. Naším cílem, bez ohledu na to, zůstává bojovat o čelní příčky a potvrdit naše slušné tempo z valašky. Chceme ukázat, že dokážeme stabilně patřit k nejrychlejším posádkám na rychlostních zkouškách a pokud se nám k tomu podaří ze Šumavy odvézt dobrý bodový příděl, budeme spokojení. Sezóna bude ještě doufejme dlouhá a je důležité se nyní držet na špičce."

55. ročník Rallye Šumava Klatovy má na programu dvě víkendové etapy, když celková délka závodu lehce přesahuje 150 soutěžních kilometrů. Mezi rychlostními zkouškami nechybí populární Čínovský okruh, nebo obávaný Koráb. Oproti tomu pořadatel připravil pro všechny soutěžní posádky několik nových, nebo dlouhou dobu nevyužívaných úseků.

Zdroj: PR

Vytisknout

Diskuze: Mareš s Buchou před startem Šumavy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rentor RallyCup Kopřivnice - květen

Kam se vytratil Petr Semerád?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud