Petr Štěpánek si vyzkoušel Peugeot 208 Rally4

Barbora Vebrová, 14. října 2021, 14:39 Google+

Ještě něž se podíváme, jak si slušovický tým vedl na Rally Pačejov, vraťme se k druhé sobotě v září, kdy se jel závod Rallysprint série ve Vyškově. Zde měl Minařík Racing zastoupení jedné posádky. S vozem Renault Clio Sport závodila dvojice Pavel Řihák – Petr Peca. Kluci po čtyřech rychlostních zkouškách vedli svoji třídu 8, ale bohužel v pátém měřeném úseku posádka musela ze závodu odstoupit. Důvodem byla technická závada v elektrice k palivovému čerpadlu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na začátku října se v okolí Horažďovic odjel předposlední podnik Mistrovství České republiky v rally. Na startu nechyběl ani tým ze Slušovic. Tentokrát do týmového vozu Peugeot 208 Rally 4 usedl Petr Štěpánek. Na sedadlo spolujezdce si přizval zkušeného navigátora Romana Švece. Petr Štěpánek ve své kariéře absolvoval sezonu 2017 a 2018 v Hondě Civic Vti. Poté v sezoně 2019 odjel jeden závod, Rally Pačejov, s vozem Renault Clio sport. Od té doby jsme jej na tratích rychlostních zkoušek neviděli, až opět na závodě v Pačejově. Kluci začali pozvolna a snažili se posbírat co nejvíce zkušeností s vozem. Po sobotní etapě posádka Štěpánek – Švec nocovala na 37. pozici absolutního pořadí. Ve třídě 5 jim patřilo po první etapě druhé místo a v Peugeot cupu obsadili 5. pozici.

V nedělní etapě posádka zabrala a posunula se ve výsledkové listině vzhůru. Náročný závod Petr s Romanem dokončili na 29. místě absolutního pořadí, 10. místě v kategorii dvoukolek, 4. místě v Peugeot cupu. Ve třídě 5 se dvojice umístila na druhém místě.

Nyní na slušovický tým Minařík Racing čeká závod na Slovensku. Při Rally Košice se v oranžovo-černých barvách představí dvě posádky. René Dohnal s Romanem Švecem usednou do Peugeotu 208 Rally4 a s vozem Renault Clio bude závodit Paulina Poláčková se spolujezdcem Markem Podobníkem.

Vytisknout

Diskuze: Petr Štěpánek si vyzkoušel Peugeot 208 Rally4

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Morava (CZE)

Rally Morava eviduje první přihlášky

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud