V Tišnově vládlo WRC

Martin Trdla, 11. června 2007, 12:39 Google+

Karel Trněný do puntíku splnil úlohu favorita třetího podniku MČR Sprintrally a vítězstvím se posunul i do čela průběžného pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Trněný, Karel

Trněný, Karel | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelé vedení soutěžním jezdcem Eddy Schlagerem měli letos za úkol uspořádat v okolí Tišnova nejen součást MČR ve sprintrally, ale i vytvořit podmínky pro seriál Austrian Rally Challenge, který na start přilákal nemálo zahraničních posádek.

Před startem bylo několik favoritů na absolutní vítězství, byl jím především pilot nejsilnějšího vozu, tedy Karel Trněný s Octavií ze svého týmu Profiko. Jakákoliv chyba by ho stála vedení ve prospěch vozů kategorie produkčních vozů. Počítat se musí s Jelínkem, Hozákem, Pantálkem či Vlčkem.

Na posádky čekalo devět měřených testů o celkové délce bez mála 86 kilometrů. Od prvních metrů Tišnovské RZ dával Trněný jasně najevo, kdo bude hrát v tropicky teplé sobotě prim. Za ním vyrazila nejrychleji EVO IX Zdeňka Vlčka, kterému se vůz dařilo výjimečně držet na trati a své výkony ověnčil vítězstvím na druhé zkoušce. Za jeho zády se odehrával urputný boj mezi Hozákem a Jelínkem. Vítězně z tohoto souboje nakonec vzešel právě Jan Jelínek, překvapení předchozí soutěže seriálu.

Karel Trněný mezitím navyšoval svůj náskok, zastavený po poslední vložce na čísle 29,6s před druhým Vlčkem. TOP5 doplnil po odstoupení Petra Poulíka na RZ6 Viktor Szabo. První dvojkolku do cíle dovedl Luba Minařík, jeho Punto S1600 skončilo na šestém místě absolutně.

Závod provázelo horké, slunečné počasí a organizátoři i přes nepatrné časové prodlevy odvedli dobrou práci. Ze 121 převzatých posádek jich soutěž dokončilo 76. Další klání se jede už koncem června při legendárním Rallysprintu Kopná.
Vytisknout

Diskuze: V Tišnově vládlo WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Lancia Stratos HF

Legendární vozy na 34.Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud