Očekávaná sestava jezdců při Agrotec Mogul rally Hustopeče

Tomáš Urban, 8. června 2009, 12:32 Google+

Předběžná startovní listina čítá celkem 62 posádek, dalších 13 se utká o vavříny v Agrotec Historic rally, která je součástí MČR historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Očekávaná sestava jezdců při Agrotec Mogul rally Hustopeče

Čtvrtý podnik Mediasport MMČR Agrotec Mogul rally Hustopeče (12. - 13. června 2009 nabídne další konfrontaci současné domácí špičky s největšími adepty na vítězstvím Romanem Krestou (Peugeot 207 Super 2000) a Václavem Pechem (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Úvodní tři závody domácího šampionátu naznačily možné rozdělení pozic a zřejmě ani na hustopečských tratích tomu nebude výrazně jinak. Roman Kresta s peugeotem a Václav Pech s mitsubishi tvoří dvojici, která bude chtít sahat na nejvyšší pozice.


Už Rally Český Krumlov naznačila, že pozadu nemusí zůstat ani Jaromír Tarabus s Fiatem Grande Punto S2000. Jeho handicapem však může být loňská neúčast a zejména průjezd nočními zkouškami. Jak se však v minulosti ukázalo, právě za tmy dokázal být zlínský jezdec v mnoha případech velmi rychlý.

Právě Kresta s Tarabusem pilotují vozy specifikace Super 2000, které se ve startovní listině prozatím objevují tři. Dalším vozem Peugeot 207 Super 2000 disponuje Roman Odložilík, v tomto směru se může spekulovat i o nářadí Jaroslava Orsáka. Naopak ve startovní listině překvapivě chybí Josef Peták.

Zapomenout však nemůžeme ani na smečku rychlých lancerů deváté evoluce. Jména jako Pavel Valoušek, Václav Arazim, Karel Trojan, Vladimír Barvík či Jan Jelínek pravidelně okupují příčky v první desítce. Konkurenční značku Subaru budou reprezentovat Dan Běhálek, Emil Triner a vůz poslední specifikace na bázi hatchbacku představí Vojtěch Štajf.

 
Mezi dvoukolkami můžeme očekávat souboj Antonína Tlusťáka s Janem Šlehoferem, do kterého však při letošní premiéře ve velkém „mistráku“ bude chtít zasáhnout Lubomír Minařík (Renault Clio R3). Stejný vůz budou pilotovat i Jan Sýkora či Jiří Trojan, do bojů o stupně vítězů bude s jistotou chtít zasáhnout i Minal Kneifel (Suzuki Ignis S1600).

Jména přihlášených zahraničních jezdců Petera Gavláka, Michala Ballaye či Poláka Lukasze Habaje jsou českým fanouškům dostatečně známá. V letošní sezoně je pravidelným hostem na českých tratích i Ukrajinec Oleksii Tamrazov.

Vytisknout

Diskuze: Očekávaná sestava jezdců při Agrotec Mogul rally Hustopeče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Video: Jak Loeb dostal od Sarkozyho vyznamenání

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud