Škoda ovládla domácí soutěž

Josef Janoušek, 19. října 2009, 21:44 Google+

Rally Bohemia se letos konala v nezvyklém termínu 16. – 17. 10. Tento podzimní termín se také nakonec velmi promítl do časového harmonogramu mladoboleslavské soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Z původních dvanácti rychlostních zkoušek, a celkovém počtu 222 ostrých kilometrů, absolvovalo 49 posádek pouhých 60 kilometrů rozdělených do pěti RZ. Důvodem byla sněhová kalamita, kvůli které byly zrušeny všechny rychlostní zkoušky na Liberecku a Jablonecku.

Celkovým vítězem se stala finská posádka, Juho Hänninen – Mikko Markkula, která zvítězila ve třech RZ před týmovými kolegy Janem Kopeckým s Petrem Starým, kteří vyhráli zbylé dvě RZ a za „létajícím“ seveřanem zaostali o 14,4 vteřiny. Triumf značky s okřídleným šípem ve znaku završil třetím místem norský mladík Andreas Mikkelsen.

Juho Hanninen

"Já i Mikko jsme rádi, že se nám tady podařilo zvítězit. V České republice jsem v poslední době strávil mnoho času, jak z pracovních důvodů tak čistě pro zábavu. Proto je pro mě toto vítězství trochu speciální," řekl, Juho Hänninen.

"Bohemia je krásný závod. Těšili jsme se na souboje o vteřinky s Juhou a s dalšími špičkovými jezdci. Bohužel sněhová kalamita závod zkrátila a my jsme vlastně absolvovali sprint. Chápu ale, že se nedalo jet tam, kde byli popadané stromy. Každopádně pořadatelé dělali, co mohli. Nakonec bych rád pogratuloval Juhovi k vítězství, zasloužil si ho," řekl Jan Kopecký.

"Je škoda, že sněhová kalamita zkrátila tento závod. Organizátoři připravili opravdu vzrušující a velmi náročnou trať. I když byl závod velmi krátký, my si vážíme každé příležitosti představit se před domácími fanoušky a našimi zaměstnanci. Chtěl bych poděkovat našemu týmu za velmi profesionální výkon v celém závodě. Je krásné vidět tři posádky na vozech Škoda na pódiu," řekl Michal Hrabánek, šéf továrního týmu.

Vytisknout

Diskuze: Škoda ovládla domácí soutěž

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loga

Jaromír Tomaštík představuje trať vsetínského sprintu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud