Štěpán Vojtěch premiéru s Fabií odkládá

Tomáš Urban, 16. října 2009, 11:35 Google+

Ohlášený návrat posádky Štěpán Vojtěch – Michal Ernst se odkládá na příští sezónu. Po mnoha náročných krocích a překonání řady překážek se liberecko-příbramská dvojice v ostré jízdě na Rallye Bohemia nepředstaví.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vojtěch, Štěpán

Vojtěch, Štěpán | foto: www.vojtech.org

Sdílejte článek

Tým Škodu Fabia S2000 z továrny obdržel teprve v pondělí před startem soutěže, ale už v úterý s ním Štěpán absolvoval krátký test v Bělé pod Bezdězem a ve středu plnohodnotný test v Březovicích, po němž byl Štěpán velmi pozitivně naladěn.

Byl jsem jednak velmi mile překvapen jak auto funguje po stránce podvozku. Pochopitelně mi chybělo turbo a musel jsem se přizpůsobit využitelnému pásmu otáček. Je potřeba mít s autem nějakou zkušenost, abych byl schopen držet v tom správném režimu. Ale jinak je to čistokrevné závodní auto a funguje moc pěkně. Stejně tak jsem měl radost jak rychle jsem se dostal do vnímání soutěžního stylu jízdy, ani mi nepřišlo, že jsem v rallyeovém autě neseděl skoro 2 roky. Čekal jsem, že mi zvykání si bude trvat déle a o to víc mne mrzí, že nakonec na Rallye Bohemia startovat nebudeme,“ nechal se Štěpán slyšet na adresu pro něho zcela nového závodního vozu.

Posádka i celý tým přistupovaly k přípravě na soutěž velmi zodpovědně, bohužel rozmary počasí přinutily tým po dohodě se sponzory svůj návrat na Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta na tratě českých rallye odložit.

„Je nám líto pořadatelů, kteří se díky počasí dostali do nezáviděníhodné situace. Na rozdíl od nás nemají možnost volby a pokusili se soutěž zachránit alespoň tím, že ji zkrátili na nějakých 60 km. Pro nás by to ale byl zbytečný luxus za takových okolností soutěž jet a raději si start s tímhle autem schováme na později, tak abychom si tuhle příležitost pořádně užili pokud možno v plné délce soutěže. Dokonce jsem si pořídil i novou helmu, ale prozatím asi skončí ve skříni,“ vtipkoval ve čtvrtek večer Štěpán.

Účinkování Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta na Rallye Bohemia se tak omezí na pouhé přejetí startovní rampy. Doufáme, že naši fanoušci pochopí rozhodnutí týmu a budou se stejně jako Štěpán těšit na odložené vystoupení s Fabií S2000.

 

Vytisknout

Diskuze: Štěpán Vojtěch premiéru s Fabií odkládá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

První etapa Rally Bohemia má kvůli sněhu pouze jeden test

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud