Mikkelsen je podle Volkswagenu potenciální mistr světa

iM2, 23. dubna 2013, 15:42 Google+

Jost Capito, šéf Volkswagenu, věří, že Andreas Mikkelsen bude do dvou až třech let schopný jet o titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Andreas Mikkelsen se při Rally Portugal vrátil do WRC. Nor, který reprezentuje druhý tým Volkswagenu, se při svém premiérovém startu s Polem R WRC uvedl hned 6. místem v cíli. Lepší výsledek zaznamenal 23letý Nor už jen ve Švédsku v roce 2008, kdy s privátním Fordem Focus RS WRC týmu Ramsport obsadil 5. pozici. 

Povedené vystoupení v Portugalsku ale podle šéfa Volkswagenu, Josta Capita, pouze začátkem toho, co může jeho jezdec dosáhnout. Jost vidí v Andreasovi potenciálního mistra světa. Na otázku, kdy bude Mikkelsen schopný bojovat o titul, odpověděl: "Dva až tři roky by mu měly stačit." Na titul tedy budou spoleně myslet až za pár sezon, letos je cílem si hlavně na nový vůz zvyknout.

"Už víc jak 4 roky s vozem WRC nejezdil a předtím také nebyl v žádném stabilním týmu. Má za sebou těžké časy. Myslíme si, že v budoucnu může být velmi dobrý, pokud bude pravidelně startovat s konkurenceschopným vozem v týmu, ve kterém se bude cítit jako doma."

Dva tituly se Škodou UK vynesly Mikkelsena do tovární sedačky VW

Návrat do WRC vedl pro Mikkelsena přes zisk dvou titulů v IRC: "V obou předešlých letech u Škody ukázal, že je rychlý a silný, když vyhrál dvakrát titul. To mu dává právo jezdit ve WRC." Právě úspěchy u sesterské značky znamenaly vstup do továrního týmu Volkswagen.

Starty s Polem R WRC, se kterým pojede ve všech zbývajících soutěžích MS, byly podle Capita neodvratnými: "Je důležité, že pojede všechny zbývající soutěže. Pro nás jako výrobce by nemělo smysl mít smlouvu s jezdcem, který by nemohl pořádně jezdit. Tím bychom poškodili kariéru mladého a talentovaného jezdce." Po 4 letech ve vozech S2000 si však Mikkelsen potřebuje na auto WRC zvyknout.

Během testů se však s Polem R WRC Andreas moc nesveze

Prostor od Volkswagenu dostane: "Do týmu se musí ještě zapracovat, s vozem má dokonce méně zkušeností jako Jari-Matti. Další soutěže musí využít k získání zkušeností. Testovací práci budou odvádět převážně oba další jezdci, protože ti jsou v hlavním týmu. Očekáváme, že na konci sezony bude schopný zajíždět časy, které budou podobné těm, co zajedou Jari-Matti a Sébastien."

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen je podle Volkswagenu potenciální mistr světa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford

Wilson: O jezdecký titul již nebojujeme, ten je rozhodnutý

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud