Jan Černý otestuje speciál Citroën DS3 R3T v ostré soutěži

Tomáš Urban, 18. dubna 2011, 23:04 Google+

Příbramský jezdec Jan Černý sice v letošní sezoně vypadl z účasti v seriálu Citroën Racing Trophy CZ, ale na francouzskou značku v žádném případě nezanevřel. S vozem Citroën DS3 R3T se objeví v Hrádku nad Nisou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Lancer, Fiesta, Fabia. Opravdová všehochuť letošních vozů v rukou Jana Černého. Pestrý je i seznam jeho závodů – Jänner rally, Portugalsko (WRC Academy s Fiestou R2) a v ČR zatím absolvoval Rally Šumava. Nyní se dvojice Jan Černý – Pavel Kohout objeví i ve sprintrally. Po loňských startech s Citroënem C2 R2 MAX usedne talentovaná příbramská posádka do Citroënu DS3 R3T. Pojedou s vozem, který v průběhu minulého roku testovali Kris Meeke, Bryan Bouffier či Thierry Neuville.

"Určitě se na start těším, bude to další cenná zkušenost. Očekávám, že auto bude kvalitní, motor má obrovský kroutící moment, zajímavým technickým detailem je řazení na volantu," říká Jan Černý.

Jan Černý společně se spolujezdcem Janem Kohoutem budou startovat se zcela novým vozem Citroën DS3 R3T stáje Gekon Racing Tomáše Pletky. Premiéra tohoto vozu byla původně plánována na klatovskou soutěž, ale vzhledem k mírnému zpoždění přípravy a aktivitám týmu v polském šampionátu se neuskutečnila.

"Jsem velmi rád, že jsme se s Honzou Černým domluvili na jednorázovém startu v Lužických horách. Účast podpoří i české zastoupení Citroënu. Věříme, že ukáže vůz v tom nejlepším světle a popere se o nejvyšší příčky absolutně a hlavně mezi dvoukolkami. V průběhu příštího týdne bude Honza vůz na Příbramsku testovat," uvedl Tomáš Pletka.

Thermica Rally Lužické hory je úvodním podnikem Ecosun MČR ve sprintrally. Jednodenní soutěž odstartuje v sobotu 23. dubna v 9 hodin z náměstí v Hrádku nad Nisou. Posádky absolvují osm rychlostních zkoušek, po čtyřech v každé sekci, celkem 70,50 kilometrů.


Soutěž Citroën Racing Trophy CZ 2011 bude pokračovat v závěru května při Rally Český Krumlov (27. – 28. května). Novinky Citroën Racing Trophy CZ najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz.

 

 

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý otestuje speciál Citroën DS3 R3T v ostré soutěži

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

10 nejtěsnějších duelů o vítězství v historii MS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud