Václava Pecha čeká tento víkend Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi

Petr Eliáš, 29. června 2011, 16:55 Google+

Nabitý letní program Václava Pecha jun. spěje ke svému vrcholu. Testování vozu Mini S2000, celkem úspěšná Rallye Hustopeče, natáčení pořadu pro ČT „Rande s fyzikou“ a testování Mitsubishi Lancer EVO IX..

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Tak by se daly charakterizovat poslední týdny Václava Pecha jun.. Koncem tohoto týdne se uskuteční Rallye Bohemia, která je jednou z nejnáročnějších soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. I zde bude chtít Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem předvést co nejlepší výkon a pomoci by mu v tom mělo plně přestavěné Mitsubishi EuroOil teamu. „Naši mechanici minulý týden z Itálie dovezli všechny potřebné díly podvozku, na jejichž výrobu jsme nedočkavě čekali celé jaro, aby mohli dokončit kompletní přestavbu našeho Mitsubishi na specifikaci R4, která umožňuje snížení váhy vozu a zlepšení jízdních vlastností díky jinému zavěšení kol.  Začala jim tím ale hodně náročná práce, protože přestavbu museli stihnout do pondělí, kdy jsme s autem absolvovali náročné testování za účelem optimálního nastavení podvozku. I když jsme si mysleli, že vše bude otázka chvíle a italské díly na autě jednoduše vyměníme, tak nejpoužívanějšími nástroji byla minulý týden na dílně sprostá slova…,“ popisuje svízele přestavby podvozku Mitsubishi na specifikaci R4 Václav Pech jun..

Rallye Bohemia se v tomto roce jede jako kandidátský podnik pro případné Mistrovství světa. To potvrzuje tradičně špičkové zabezpečení a informovanost diváků i posádek a výběr náročných, často hodně dlouhých úseků rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi a Liberce. „Rallye Bohemia má jedny z nejtěžších tratí rychlostních zkoušek u nás doma. Zažili jsme tady úspěchy i zklamání z odstoupení. V roce 2003 jsme tady ještě s Focusem WRC provedli stíhací jízdu, kdy jsme v první etapě atakovali mými dveřmi „elektrického antoníčka“ a propadli se pořadím až na celkové 34. místo. Mechanici pak naše auto opravili i za použití dílů z tréninkového Focusu a my se dostali zpět až na neuvěřitelné čtvrté místo celkově,“ vzpomíná na hodně slavný průběh závodu Václav Pech jun. a hned dodává k současné Rallye Bohemia: „Stejně jako na každé soutěži, tak i na Bohemce chceme co nejlépe uspět. Konkurence tady bude o cizince ještě větší než na předchozí Rallye Hustopeče a my pojedeme s nově přestavěným autem. Máme už nějakou představu o tom, jak se nově auto chová, ale skutečnost ukáže až ostrý závod. Každopádně bych rád pozval fanoušky rallye k tratím rychlostních zkoušek do okolí Mladé Boleslavi a na Liberecko, protože Bohemia se jezdí téměř vždy za pěkného počasí začátku prázdnin a je tady hodně pěkných diváckých míst. Poslední sobotní rychlostní zkouškou je atraktivní RZ v Sosnové, kde je možné současně vidět dvě paralelně startující soutěžní auta.“

Rallye Bohemia odstartuje v pátek 1.7.2011 ve 20,00 hodin diváckou rychlostní zkouškou v ulicích Mladé Boleslavi a na posádky v dalších dnech čeká celkem 15 rychlostních zkoušek a trať o celkové délce přes 730 kilometrů. Do cíle v Mladé Boleslavi přijede první soutěžní vozidlo v neděli v 16:00.  Podrobnosti na www.rallybohemia.cz.

Celý EuroOil team Vás srdečně zve k návštěvě Rallye Bohemia.   

Vytisknout

Diskuze: Václava Pecha čeká tento víkend Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

grendel, roman

Roman Grendel smeruje na Bohemia Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud