Krkonoše zdolány a Rujbr s Nesvadbou míří mezi vinice

Ondřej Krajča, 20. června 2012, 23:32 Google+

Druhý červnový víkend pokračovalo Timeseal Mistrovství ČR ve sprintrally na Rally Krkonoše.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 

Na všechny posádky přichystali pořadatelé celkem devět rychlostních zkoušek v okolí města Trutnov. Na startu nechyběla ani posdáka KRTZ Racing Teamu Patrik Rujbr – Richard Nesvadba na Mitsubishi Lancer Evo X. Do Krkonoš přijel Patrik s Richardem jako průbežně pátá posádka třídy 3 a tuto pozici hodlali udržet i po Krkonoších. „Krkonoše jsem jel poslední dva roky za sebou s Martinem Špaňhelem, ale Patrik jel v Krkonoších poprvé. Oproti loňsku byla jedna RZ zkrácená a dvě byly otočené, takže jsem půlku soutěže znal. Hodně jsme se do Krkonoš těšili a hlavně jsme byli rozjetí, protože startujeme skoro každých čtvnáct dní a taktéž jsme chtěli složit reparát za neúspěšný Krumlov,“ říká před startem soutěže spolujezdec Richard Nesvadba.

Patrik s Richardem vstoupili do soutěže dobře a připsali si tři sedmé časy a jeden pátý, což stačilo na šesté místo ve třídě 3 po prvních čtyřech testech soutěže. „Jeli jsme bez jakéhokoliv problému. S umístěním jsme byli spokojeni, ale do cíle bylo ještě daleko, takže jsme byli rozhodnuti, že jseště zatáhneme. Náš průběžně dobrý výsledek taktéž podpořila dobrá volba pnaumatik,“ říká Patrik Rujbr.

Do hry vstoupilo, stejně jako na Kopné, počasí. Klukům se tentokrát volba pneumatik nepovedla, ale i díky výpadku Martina Hudce obsadil Patrik s Richardem páté místo ve třídě 3 a celkově skončili na pěkném dvanáctém místě celkově. V průběžném hodnocení se kluci posunuli na čtvrté místo v hodnocení produkčních vozů v rallysprintech. „I po servisu jsme zvolili suché pneu, což nebyla dobrá volba, protože se v průběhu soutěže spustil déšť, ale dávali jsme si pozor a s výsledkem jsme spokojeni. Technické tratě v Krkonoších se mi líbily,“ komentuje závěrečnou část závodu Patrik Rujbr.

O tomto víkendu čeká na posádku KRTZ Racing Teamu další soutěž „velkého“ mistrovstí, když je čeká domácí Rally Hustopeče, jenž je známa hlavně díky svým tratím, jenž vedou mezi vinicemi a taktéž se objevují šotolinové úseky. „Hustopeče byly naší první společnou soutěží a to jsme ještě startovali s pronajmutým Mitsubishi, protože Evo X ještě nebyla opravena po havárii na Tríbeči. Jsem zvědav, jak zúročíme naše zkušenosti, které jsme spolu za celý rok nasbírali. Chtěl bych taktéž pozvat všechny fanoušky k tratím a doufám, že se nám podaří zajet dobrý výsledek,“ dodává na závěr Richard Nesvadba.

Dodejme, že první rychlostní zkouška Rally Hustopeče startuje v pátek v 19:47 a Patrik s Richardem odstartují do soutěže se startovním číslem 26.

 

 

 

Vytisknout

Diskuze: Krkonoše zdolány a Rujbr s Nesvadbou míří mezi vinice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville se již těší na Nový Zéland

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud