Rujbr s Nesvadbou: Svezení na šotolině je obrovský zážitek

Ondřej Krajča, 6. listopadu 2012, 22:36 Google+

Poslední sprinterské klání sezóny se opět konalo na Vsetíně při PSG-Partr Rally Vsetín. Ani na této poslední soutěži sezóny nechyběla posádka KRTZ Racing Teamu Patrik Rujbr – Richard Nesvadba na jejich tradičním Mitsubishi Lancer Evo X.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Kluci měli před Vsetínem jasný cíl a to posbírat co nejvíce bodů, aby mohli v tabulce třídy 3 přeskočit doposud pátého Martina Semeráda. Hlavně taktéž nechtěli poškodit auto, jelikož týden po Vsetíně odjížděla tato dvojice na premiérový start na šotolinovou  Waldviertel rally.

A Patrik s Richardem začali dobře, když jim po polovině soutěže patřilo sedmé místo ve třídě s minimálním odstupem na před sebou jedoucí posádky. Na druhém testu si rovněž připsali druhý čas ve skupině 3. „V prostřední sekci rally jsme trochu ztráceli díky ne zrovna optimální volbě pneumatik,“ říká Patrik Rujbr. Do konce soutěže však kluci svůj výsledek nevylepšili a Vsetín tedy dokončili na sedmém místě ve třídě 3, což stačilo na celkové páté místo v šampionátu sprintrally.


„Myslím, že jsme po celý rok podávali slušné výkony a je vidět určitě oproti loňsku zrychlení, které doufám zúročíme v příští sezoně konečně nějakým umístěním na stupních vítězů,“ hodnotí krátce sezónu spolujezdec Richard Nesvadba.

 

Nutno podotknout, že Mitsubishi bylo po celou sezónu velmi dobře připraveno, což dokazuje taktéž všech osm dokončených sprintů sezóny. Ihned po Vsetínu čekal mechaniky hektický týden, protože již následující pátek posádka startovala na jejich první šotolinové rally. Proto bylo nutno Lancera přestavět na šotolinovou verzi. Velký dík patří Patrikovu otci Luďkovi, který zařídil většinu věcí potřebných pro tuto změnu specifikace. Tato premiéra se odehrála na Waldviertel Rally, která každoročně ukončuje mistrovskou sezónu v Rakousku a na tuto soutěž každoročně zavítá taktéž mnoho českých posádek. Jelikož se Waldviertel jezdí v podzimním termínu, tak se jedzci shodují, že v mnohém připomíná Wales Rally, která se jezdí v mistrovství světa. Kluci si chtěli soutěž hlavně užít, což se jim zpočátku dařilo a po první etapě drželi pěkné šestnácté místo celkově a šesté ve třídě 3. „Do Rakouska jsme oba odjížděli natěšení na nové tratě a povrch a byli jsme zvědaví, jak se podaří uplatnit Patrikovi letošní starty v autokrosu,“ říká Richard. „Po první etapě jsme byli příjemně překvapení z našeho umístění, kdy odstupy od domácích Rakušanů nebyly nijak velké, naopak, spousta jich byla v pořadí za námi,“, doplňuje Patrik.

Druhá etapa začala pro Patrika s Richardem nejlépe jak mohla, když se po devátém testu dostali na třinácté místo a ve třídě 3 byli již čtvrtí. „Hned na první sobotní zkoušce jsme byli nemile překvapení velkou chybou pořadatelů, kteří nás v jednom odbočení posílali rovně. Erzetu jsme, ale absolvovali podle správné trasy, o to víc jsme byli překvapení, že někteří jezdci ze špičky se nechali zmást a i přes nedodržení trasy nebyli nijak penalizování, ale zkouška byla nakonec pořadateli anulována. U nás jsem nic podobného za svých 17 let v rally nezažil,“ říká ke kuriózní situaci Richard Nesvadba. Na desátém testu, ale kluci s jejich Lancerem vyletěli mimo trať a soutěž pro ně skončila. „Před RZ 10 začalo hustě pršet a tvrdé šotolinové gumy nás v uklouzané levé šest nepodržely, zadek auta šel z cesty, otočili jsme se přes střechu a zaparkovali v lese na další EVO X, která tam skončila na prvním průjezdu. Auto skončilo docela pomačkané, my jsme naštěstí v pořádku,“ popisuje krušnou chvilku Patrik Rujbr. „I přes havárii a zmatky pořadatelů se nám Waldviertel rally hodně líbila, svezení na šotolině je velký zážitek, i když v některých úsecích jsme oba měli pěkně stažený zadek,“  hodnotí soutěž s úsměvem Richard.

Nicméně vůz bude do RallyShow Uherský Brod opraven a tak ani zde nebudou kluci chybět a představí se v plné síle domácím fanouškům již tuto sobotu.

Vytisknout

Diskuze: Rujbr s Nesvadbou: Svezení na šotolině je obrovský zážitek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Martin Búš je s letošní sezonou spokojený

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud