Do Hustopečí po roce opět zavítá Pohár ČR

Ondřej Krajča, 15. května 2013, 14:57 Google+

Součástí letošního ročníku AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče, která se uskuteční ve dnech 21. – 22. června 2013, bude závod započítávaný do hodnocení Poháru ČR. Jeho účastníci absolvují kompletní sobotní program závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na pohárové účastníky AGROTEC PETRONAS Syntium rally čeká osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích, celkem 113,98 km. O vítězi se rozhodne na testech Starovice, Šitbořice, Bořetice a Diváky. K seznamovacím jízdám jim bude vyhrazen pátek 21. června. Servisní zóna bude umístěna v areálu Agrotecu, v těsném sousedství ředitelství závodu.

 

V loňském ročníku hustopečské soutěže absolvovaly soutěžní posádky kompletní program závodu, mimo posledních dvou RZ. Tedy včetně páteční noční sekce. Letos jim to nebylo povoleno. I přesto bude počet získaných bodů v cíli soutěže, stejně jako loni, násoben koeficientem 1,5.

„Rozhodnutí a nemožnosti noční sekce pro PČR nás mrzí a stejná slova slyším i od účastníků Poháru, se kterými se setkávám na soutěžích. Pro každého soutěžáka je zážitkem jízda v noci, nasbírají se tam obrovské zkušenosti po stránce tvorby rozpisu a ukáže se souhra posádky. Navíc, dle jejich vyjádření, podstatná část z nich má k dispozici světelné rampy pro noční RZ. A raději by vynechali některé denní RZ. Tak proč jim to neumožnit…. Nechápu, ale respektuji,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Pořadatelé očekávají účast třiceti vozů, včetně současné pohárové špičky v čele se Šimurdou, Kašparem či Zedníkem.

Na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz lze najít v sekci „Soutěžící“ elektronickou přihlášku. Datum uzávěrky je o půlnoci 10. června.

 

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Vytisknout

Diskuze: Do Hustopečí po roce opět zavítá Pohár ČR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally kopná

RUFA Šport na Kopnej exceloval s Kostkom a Grzybom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud