Pešlovi dvakrát vysadil motor, i tak si v Krkonoších vyjel body

Miroslav Vebr, 12. června 2013, 14:24 Google+

Desáté místo absolutně a pátou příčku ve své třídě 3 vybojovala na Rally Krkonoše posádka Jaroslav Pešl – Roman Pešek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vrchovina

rally vrchovina | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Desáté místo absolutně a pátou příčku ve své třídě 3 vybojovala na Rally Krkonoše posádka Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Pro dvojici Valachů jedoucích v barvách JP Motorsport teamu a tradičně na voze Mitsubishi Lancer EVO IX je výsledek o to cennější, že pilot posádky Pešl odjel celý závod s pochroumaným kolenem (meniskus) a měl tak ve svém výkonu ještě určité rezervy.

Čtvrtý podnik osmidílného sprintového šampionátu odjeli Pešl s Peškem v solidní pohodě a poměrně vyrovnaně a bez výkyvů. Po celý závod se pohybovali kolem desátého místa absolutně a okolo páté příčky ve své třídě 3, nejlepší výsledek zajeli v páté RZ, ve které byli dokonce druzí ve třídě. Nakonec posádka JP Motorsport teamu dokončila Rally Krkonoše desátá absolutně a pátá ve třídě. Moc spokojený však pilot posádky Jaroslav Pešl po závodě nebyl. „Měli jsme zase trochu technické problémy, které nás podle mě stály dvě místa v pořadí ve třídě. Během soutěže nám totiž dvakrát na chvíli úplně vysadil motor. Po chvíli zase naskočil a mohli jsme jet dále, ale tyto dva výpadky nás stály lepší umístění,“ krčil zklamaně rameny Jaroslav Pešl. A jeho slova jen potvrdily velmi těsné rozestupy, které byly v cíli rally. Na čtvrtého ve třídě Firlu ztratil Pešl pouze desetinku vteřiny a na bronzového Kirniga jen osm vteřin. „Jaksi se nás drží letos zatím smůla, jak s technikou, tak s těsnými ztrátami na soupeře. Na jednu stranu jsme teď z Krkonoš zklamaní, protože jsme mohli být na bedně ve třídě. Na stranu druhou ale vzhledem k těm problémům je páté místo ještě jakž takž solidní výsledek. Body jsme si nějaké připsali, takže makáme dále,“ burcuje do dalších bojů valašskomeziříčský jezdec, jenž absolvoval čtvrtý sprint sezony s pochroumaným kolenem. „Trochu měl to samozřejmě limitovalo, koleno hodně bolí, ale nechtěli jsme si nechat Krkonoše ujít,“ pravil 33letý jezdec.

Další závod sprintového šampionátu se jede až na konci července v Kostelci, ale tak dlouhou přestávku od závodění si Pešl s Peškem nedají. Pauzu před dalším sprintem si vyplní Valašskou rally, která startuje netradičně v pátek 5. července v 9.00 hodin ve Valašském Meziříčí a jede se jako volný podnik. „Měli bychom se tam představit. Je to přece jen domácí podnik, takže se budeme chtít ukázat jak fanouškům, tak sponzorům, už se na Valašku těšíme,“ dodal Jaroslav Pešl.

Vytisknout

Diskuze: Pešlovi dvakrát vysadil motor, i tak si v Krkonoších vyjel body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R5

Ford Fiesta R5 se představuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud