Hustopeče se slibným jezdeckým obsazením

Ondřej Krajča, 15. června 2013, 11:09 Google+

Pořadatelé AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče evidují po uzávěrce přihlášky 79 dvojic. Padesátka se objeví v rámci Evropského poháru (koef. 5) a Mediasport MMČR 2013, dalších 29 vozů bude bojovat o body do Poháru ČR. Soutěž se uskuteční 21. – 22. června 2013, start prvního vozu je plánován na páteční večer (v 18:30 hodin).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podle očekávání se potvrdil fakt, že si české týmy dávají s přihláškami „na čas“. Téměř dvě třetiny jich dorazily pořadatelům až v posledních 24 hodinách před konečnou uzávěrkou. Prvních dvanáct vozů startovní listiny je přihlášeno do hodnocení Evropského poháru, s jedničkou odstartuje stejně jako v Českém Krumlově držitel priority FIA Jan Černý.

„Naopak vedení továrního týmu Škoda Motorsport se rozhodlo přihlášku Jana Kopeckého z evropské klasifikace stáhnout. Úřadující český šampion tak odstartuje do soutěže až se startovním čísle 14, v čele pole českého mistrovství,“ potvrzuje ředitel závodu Rudolf Kouřil.

Právě mezi dalším držitelem priority FIA Kopeckým a jeho soupeři ve třídě 2 (nakonec 7 vozů) lze hledat spolufavority hustopečského závodu. Pořadatelé evidují přihlášky prvních dvou jezdců českého seriálu Václava Pecha a Jaromíra Tarabuse, výčet Fabií S2000 doplní trio Roman Odložilík, Jan Jelínek a Robert Adolf. Mezi produkčními auty lze očekávat pokračování soubojů mezi Vojtěchem Štajfem, Radkem Mifkou a Vladimírem Barvíkem.

Počet produkčních vozů ale tentokrát patří ve srovnání s dalšími třídami jen do průměru. Nejpočetnější zastoupení budou mít speciály třídy 5 (13 vozů).

Účastníci Poháru ČR „naskočí“ do hustopečského závodění v sobotu. V necelé třicítce jmen nechybí ani špička pohárové klasifikace - Petr Šimurda, Petr Zedník, Jiří Kašpar, Miloslav Jirsa či Zbyněk Hrabec.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Vytisknout

Diskuze: Hustopeče se slibným jezdeckým obsazením

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Ernst, Michal

Promotér WRC: Rally je jedinečná, v budoucnu může závod přitáhnout 100 milionů…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud