Povodeň Pirelli neodplavila

Petr Eliáš, 16. června 2013, 12:31 Google+

Body do Poháru Pirelli se rozdělovaly při předchozí soutěži v Krkonoších. Rýsuje se hvězda poháru Pirelli v roce 2013.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally krkonoše

rally krkonoše | foto: Dušek, Jan

Sdílejte článek

Povodně, které se prohnaly Českou republikou od jihu až k severu v jednu chvíli citelně ohrožovaly i uskutečnění Rally Krkonoše, ale pořadatelé mobilizovali všechny síly a uspořádali mistrovskou soutěž Sprintrally byť v mírně omezené podobě. Pohár Pirelli, tedy jediný značkový pohár výrobce soutěžních pneumatik v rally v České republice, byl opět u toho.

Ani Rally Krkonoše zatím nevybočila z letošního trendu, že na trať rally se snese alespoň nějaký ten déšť. Letos prostě na rally zásadně prší a na zcela suchou soutěž si budou muset závodníci i diváci asi ještě počkat. Kopcovitá krajina krkonošského podhůří a nestálé povětrnostní podmínky, to byla kulisa Rally Krkonoše, která letos měla centrum ve Vrchlabí.

Nejsilnější vůz ve startovním poli obouvající pneumatiky Pirelli měla ve svých rukách posádka Miroslav Plíhal – Jiří Stross. Jejich Škoda Octavia WRC s atraktivním „mašinkovským“ designem dojela do cíle na sedmém místě absolutně. Mezi atmosférickými šestnáctistovkami třídy 6 se pomalu ale jistě rýsuje jeden z letošních favoritů Poháru Pirelli, který se přibližuje zisku celkové prémie za vítězství v Poháru Pirelli, ta činní 50 000,- Kč. Tím favoritem je posádka Adam Kobliha – Petr Chodura s Citroënem C2R2 MAX. Ti v Krkonoších vybojovali celkově sedmnácté místo absolutně a ve třídě 6 skončili na druhém místě. V hodnocení Poháru Pirelli brali ale opět plný počet bodů a to znamená, že jsou bezpečně v čele se ziskem 40 bodů. Za nimi skončila posádka Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem se stejným vozem.

Body do Poháru Pirelli se ale rozdávaly i v pneumatikami Pirelli nejsilněji obsazené kategorii 9. Vítězství brali Josef Vojáček s Karlem Voltnerem s Hondou Civic Vti. Za nimi skončili Martin Lichovník s Bohumilem Černochem a na třetím místě do cíle dojeli Jan Pilař s Tomášem Kosánem. Mezi dvoulitry zvítězili Matěj Řehák s Lukášem Říhou s Hondou Civic TypeR před Janem Lungou a Janem Kubalou s Renaultem Clio. Na třetím místě skončili Jan Petr s Martinou Strakovou a Hondou TypeR. Bodovalo se i mezi diesely a tam znovu nenašli přemožitele velmi rychlí bratři Bočkové se Seatem Leon. Za nimi skonči Libor Horák a Ivan Frič se Škodou Octavia.

Další soutěží, kde se bude závodit v Poháru Pirelli na pneumatikách stejnojmenného výrobce bude dvoudenní Rally Hustopeče už příští víkend. Ve Sprintrally přijdou Pirelli na řadu až při Rally Pačejov.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Povodeň Pirelli neodplavila

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rujbr, patrik

Patrik Rujbr v Krkonoších spokojen

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud