Tarabus a Trunkát v Hustopečích odsouzeni k třetímu místu

Aleš Holakovský, 26. června 2013, 11:43 Google+

Třetí místo od startu až do cíle. To byl jednoduchý děj specifické a tradičně velmi teplé jihomoravské soutěže pro Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta. Současně to bohužel znamená další navýšení bodové ztráty na Václava Pecha v čele šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nejen posádka před závodem vzpomínala na svůj loňský vyrovnaný hustopečský souboj s Václavem Pechem, ze kterého tehdy vyšla jako ta šťastnější. Letos doufala v reprízu tohoto souboje, ale realita byla bohužel odlišná. „Naším hlavním cílem pro tento závod bylo opět zkusit potrápit Václava Pecha a Petra Uhla při jejich útoku na letošní český titul. Ten se nám ale nepodařilo splnit. Vašek a Petr společně s Honzou Kopeckým a Pavlem Dreslerem nastoupil do soutěže ve velkém tempu, které jsme nebyli schopni zachytit. Udělali jsme sice nějaké drobné chybičky, ale žádné, které by měly rozhodovat závod,“ komentuje vstup do závodu, ale vlastně i celý jeho průběh, samotný Jaromír Tarabus.

Do druhé sobotní etapy tedy vstupovala černobílá Fabia S2000 alias „Dalmatýnka“ na třetím místě a stejné pořadí obsadila i ve všech sobotních rychlostních zkouškách. Odstup na první dvojici bojující o vítězství se po celý den zvětšoval přibližně ve stejném tempu, jako narůstal náskok na dvojici bojující o čtvrtou příčku. „Zůstali jsme v zóně nikoho - před námi nikdo, za námi nikdo. Nepolevovali jsme, závod jsme si užívali, ale kluci před námi byli prostě tentokrát někde jinde. Dovolili jsme si pak už i jednu chybu na vyplaveném blátě, kdy jsme se dostali prakticky v nulové v rychlosti mimo cestu. Ale poškození vozu nehrozilo a výsledek to nijak neovlivnilo. Vůz fungoval po celý závod skvěle, za což patří dík celému týmu.“


„T&T” drží po první polovině mezinárodního českého šampionátu v rally druhé místo v absolutní klasifikaci. Jaké místo to bude na konci roku, o tom v průběhu prázdnin více napoví dvě nejslavnější české soutěže, Rally Bohemia a Barum Rally.

Vytisknout

Diskuze: Tarabus a Trunkát v Hustopečích odsouzeni k třetímu místu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R5

Velký zájem o modely R5, M-Sport soupeří s PSA o zákazníky

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud